Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Πτήση ρωσικών βομβαρδιστικών κοντά στην Αλάσκα συνοδεύτηκε από μαχητικά F-16

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 απογειώθηκαν για να συνοδέψουν δύο ρωσικά στρατηγικά πυραυλικά αεροσκάφη Tu-95 που πέταξαν δίπλα από την Αλάσκα στις 17 Οκτωβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD).

«Δύο αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ συνόδευσαν ρωσικά αεροσκάφη που πετούσαν σε διεθνή εναέριο χώρο και δεν εισήλθαν στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ ή του Καναδά», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν έχει επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες

Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 MS των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων πραγματοποίησαν περιπολίες πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, τη Βερίγγειο Θάλασσα και τη Θάλασσα του Οχότσκ. Η πτήση διήρκεσε πάνω από 12 ώρες

 Τα στρατηγικά πυραυλοφόρα Tu-95MS, Tu-160 και τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 αποτελούν μέρος της αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων.

Το Tu-95 δημιουργήθηκε στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου ως απάντηση στη δημιουργία του αμερικανικού βομβαρδιστικού «Conver B-36». Το αεροπλάνο κατασκευάστηκε με κινητήρες τύπου στροβιλοκινητήρα, γιατί εκείνη την εποχή μόνο αυτοί επέτρεπαν να επιτευχθεί εμβέλεια πτήσης 12.000 χιλιομέτρων. Η παραγωγή του αεροσκάφους ξεκίνησε το 1955. 

Πηγή: Politika.rs  

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More