Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Σε πανηγυρική τελετή υπέγραψε ο Τζο Μπάιντεν το νόμο για τους γάμους των ομοφυλόφιλων (photos)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για τους γάμους ομοφυλοφίλων μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους σε τελετή στον Λευκό Οίκο.

“Αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται χτυπά ενάντια στο μίσος σε όλες του τις μορφές, και γι’ αυτό αυτός ο νόμος είναι σημαντικός για κάθε Αμερικανό”, δήλωσε ο Μπάιντεν στο South Lawn του Λευκού Οίκου.

(AP Photo/Andrew Harnik)

Ο νέος νόμος στοχεύει να προστατεύσει τους γάμους ομοφυλοφίλων εάν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακυρώσει ποτέ την απόφαση Obergefell εναντίον Hodges. Ο νέος νόμος προστατεύει επίσης τους διαφυλετικούς γάμους στις ΗΠΑ.

Το 1967, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κατέρριψε νόμους σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ που απαγόρευαν τους διαφυλετικούς γάμους. Ο νόμος ορίζει ότι οι εκκλησίες μπορούν ακόμα να αρνηθούν να πραγματοποιήσουν γάμους ομοφυλόφιλων.

Επιπλέον, οι μεμονωμένες πολιτείες δεν υποχρεούνται να εκδίδουν άδειες γάμου σε ομόφυλα ζευγάρια, αλλά θα υποχρεούνται να αναγνωρίζουν τέτοιους γάμους που πραγματοποιούνται αλλού στη χώρα. Οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Στην τελετή παρευρέθηκαν μέλη του Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού κόμματος, καθώς και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και ο σύζυγός της Νταγκ Έμχοφ. Οι τραγουδιστές Sam Smith και Cyndi Lauper εμφανίστηκαν, ανέφερε το AP.

(AP Photo/Patrick Semansky)

Η Λόπερ είπε σε μια ενημέρωση πριν από την τελετή ότι η οικογένειά της και πολλές οικογένειες μπορούν να είναι ήσυχες γιατί έχουν δικαιωθεί.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο ιδιοκτήτης του Club K, ενός γκέι νυχτερινού κέντρου στο Κολοράντο όπου πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πυροβολισμούς τον περασμένο μήνα, και δύο επιζώντες αυτής της επίθεσης, αναφέρει το Tanjug.

Politika.rs

Μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More