Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Στο 39% υποχώρησε η δημοτικότητα του προέδρου Μπάιντεν 2 εβδομάδες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές

Νέα διολίσθηση της δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου καταγράφεται δύο εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Υποχώρησε κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters .

Στα ευρήματα της διήμερης έρευνας, που ανακοινώθηκε την Τρίτη 26/10, το 39% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του προέδρου Μπάιντεν, ποσοστό μειωμένο κατά μία μονάδα σε σύγκριση με δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Ενισχύεται έτσι το σενάριο οι Ρεπουμπλικάνοι να κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων την 8η Νοεμβρίου, αν όχι όλου του Κογκρέσου (εφόσον αποκτήσουν και τον έλεγχο της Γερουσίας). Ακόμη όμως και με τον έλεγχο μόνο της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι σε θέση να προβάλουν σθεναρά εμπόδια στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Αυτή τη χρονιά η δημοτικότητα του Μπάιντεν έφτασε το 36%  τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Σχεδόν ένας στους τρεις ερωτηθέντες στη νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos υπέδειξε την οικονομία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ενώ ένας στους 10 επεσήμανε την εγκληματικότητα. Μόλις ένας στους 20 υπέδειξε το ζήτημα του δικαιώματος στην άμβλωση.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.005 ενηλίκων, εκ των οποίων 447 δήλωσαν υποστηρικτές των Δημοκρατικών και 369 δήλωσαν υποστηρικτές των Ρεπουμπλικάνων. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±4%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More