Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ -Στρατηγός Μιλέϊ: Η ουκρανική αντεπίθεση δεν έχει αποτύχει – Η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να βοηθήσει με «μαγική σκόνη»

Ο αρχηγός του Μικτού Επιτελείου Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν έχει «αποτύχει», ωστόσο διεξάγεται «αργά αλλά σταθερά». Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να απομακρυνθούν και τα 200.000 μέλη των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία, πρόσθεσε ο στρατηγός Μαρκ Μιλέϊ σε συνέντευξή του στο CNN..

Ο στρατηγός απάντησε και στις επικρίσεις του Κιέβου ότι η αμερικανική κυβέρνηση «σέρνεται ως προς την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας», τονίζοντας ότι περίπου 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα και 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολική βοήθεια είναι «εξαιρετικά γενναιόδωρη».

Η ταχύτητα των παραδόσεων, διέπεται από τα logistics κι έτσι η δύναμη της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης δεν μπορεί να ενισχυθεί με «μαγική σκόνη» από την Ουάσιγκτον, πρόσθεσε.

«Γνωρίζω ότι ορισμένοι παρατηρητές δηλώνουν ότι η επίθεση αυτή έχει αποτύχει. Δεν έχει αποτύχει», είπε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα επισκεφθεί την Πέμπτη τον Λευκό Οίκο για νέες συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, την ώρα που το Κονγκρέσο συζητά νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More