Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Αγιασμός στα σχολεία με την σκέψη στους μαθητές των πληγεισών από τα φυσικά φαινόμενα περιοχών

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε σήμερα το νέο σχολικό έτος και για τους μαθητές της Κρήτης που το πρωί, με το πρώτο κουδούνι, επέστρεψαν χαμογελαστοί στα σχολεία τους, στις τάξεις και στους συμμαθητές τους, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το παρών σε σχολεία έδωσαν και υπάλληλοι της Τροχαίας, οι οποίοι ενημέρωσαν τους μαθητές για την οδική ασφάλεια και την ασφαλή επιστροφή τους στις σχολικές αίθουσες και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό.

Αγιασμός, μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές Εκπαίδευσης των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων του νησιού, γίνεται σήμερα σε όλα τα σχολεία, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Μανόλης Καρτσωνάκης. “Είμαστε έτοιμοι και από αύριο ξεκινάμε τα μαθήματα” ανέφερε, ευχόμενος καλό σχολικό έτος στους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς. “Ιδιαίτερες ευχές στέλνουμε στα παιδιά που ξεκινούν την πρώτη τάξη σε κάθε βαθμίδα για καλή πορεία και στη νέα βαθμίδα. Είμαστε δίπλα τους και έχουμε κάνει ό,τι είναι δυνατόν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ώστε και αυτό το σχολικό έτος να κυλήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα” τόνισε.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης

Όπως ανέφερε ο κ. Καρτσωνάκης, “όλο το καλοκαίρι έγινε συστηματική καταγραφή των κενών και είχαμε διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, αλλά και των αναπληρωτών. Ξεκινάμε καλά, αλλά η κατάσταση είναι δυναμική, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων θα δούμε τι κενά δημιουργούνται. Τις επόμενες ημέρες, αφού καταγραφούν τα πιθανά νέα κενά, θα προχωρήσουμε γρήγορα στη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν. Είμαστε εδώ όλοι, ώστε να ξεκινήσουν τα παιδιά τα μαθήματά τους όπως πρέπει σε όλα τα σχολεία και στα ολοήμερα, αλλά και στην ειδική αγωγή”.

Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα, όπως είπε ο κ. Καρτσωνάκης, την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν επαφές με το δήμο Ηρακλείου προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει. “Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο Ηρακλείου το θέμα, όπου δεν έχει επιλυθεί από την Παρασκευή θα λυθεί σήμερα ή αύριο Τρίτη το αργότερο. Το παρακολουθούμε, το ελέγχουμε και προσπαθούμε και εμείς από την πλευρά μας για την εξεύρεση λύσεων”.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δοκιμαζόμενους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, αλλά και στους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Θεσσαλίας, όπου θα σχολεία δεν ανοίγουν σήμερα, εκφράζοντας την ευχή αυτό να γίνει γρήγορα. Όπως είπε: “Ανοίγουν φέτος τα σχολεία με τη σκέψη μας στους συμπολίτες και στους μαθητές των περιοχών που έχουν πληγεί το τελευταίο διάστημα από τις φυσικές καταστροφές, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες. Η σκέψη και η αγάπη μας είναι μαζί τους και αν μπορούμε κι εμείς να συνεισφέρουμε κάπου, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό, θα το κάνουμε, να είστε βέβαιοι”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More