Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Ανησυχία για τα σχολικά κτήρια στο ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού

Στο Ηράκλειο επικρατεί ανησυχία για την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται πολλά σχολεία σε περίπτωση ενός ισχυρού σεισμού αντίστοιχου με αυτούς, που έλαβαν χώρα σε Τουρκία και Συρία.

«Το πρόβλημα των σχολικών κτηρίων είναι διαχρονικό καθώς έχει βγει ένας αντισεισμικός κανονισμός το 1959, ένας το 1985 και ο τελευταίος είναι το 1993, όταν γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα σχολεία έχουν χτιστεί πριν το 1993 επομένως εξ ορισμού δεν είναι επικαιροποιημένα», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 ο Δημήτρης Δουλουφάκης, αντιπρόεδρος ένωσης γονέων του δήμου Ηρακλείου.

«Αυτό, που γνωρίζουμε είναι ότι δεν έχουμε στοιχεία. Δηλαδή σαν ένωση γονέων και οι προγενέστεροι από εμένα, έχουμε ζητήσει από τον δήμο Ηρακλείου να μας δώσουν στοιχεία, δεν έχουμε λάβει κάποια στοιχεία, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει μητρώο σχολικών κτηρίων, όπως θα έπρεπε. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα μητρώο σχολικών κτηρίων, στο οποίο να καταγράφονται οι βλάβες, οι πιθανοί έλεγχοι, να υπάρχει δηλαδή ένα ιστορικό σε κάθε σχολικό κτήριο»., ανέφερε επίσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More