Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Απομάκρυνση των επικίνδυνων τμημάτων του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου

Άμεσα θα ξεκινήσει η απομάκρυνση των επικίνδυνων τμημάτων του στεγάστρου του Παγκρητίου Σταδίου, τα οποία αποκολλήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε και στην Κρήτη.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα, στη διάρκεια νέας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των αρμοδίων υπηρεσιών. Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου Γιάννης Τσαπάκης, θα επιτρέψει πιθανότατα αύριο, στους εναερίτες να ανέβουν στο ανατολικό στέγαστρο του σταδίου και με τη βοήθεια γερανού, να κατεβάσουν τα πάνελ, τα οποία όπως διαπίστωσαν στην πρώτη αυτοψία που έκαναν, έχουν σφηνώσει στην αντικεραυνική προστασία του στεγάστρου.

Στην συνέχεια, σε συνεργασία με τους μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου, θα συντάξουν μια τεχνική μελέτη για την αποκατάσταση της ζημιάς που εκτείνεται σε μήκος περίπου 50 μέτρων, αλλά και για την θωράκιση του υπόλοιπου μέρους του στεγάστρου, προκειμένου να μην αποκολληθούν και άλλα κομμάτια. Σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, θα αποφασιστεί πως θα επαναλειτουργήσει το στάδιο, το οποίο έκλεισε για όλους, την περασμένη Δευτέρα, μετά τη ζημιά στο στέγαστρο. Ο στόχος είναι να γυρίσουν με ασφάλεια οι αθλητές των σωματείων και οι αθλούμενοι, στους στεγασμένους χώρους και στο βοηθητικό γήπεδο του Παγκρητίου, ενώ θα γίνονται οι εργασίες στο στέγαστρο.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Τσαπάκης, δεν θα μπορούν να αθληθούν στο στίβο του σταδίου, καθώς υπάρχει ανάκληση της άδειας χρήσης του από την Περιφέρεια Κρήτης. Στο μεταξύ, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου κλειστή θα παραμένει μέχρι και αύριο Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, για οχήματα και πεζούς, η οδός Σπύρου Μουστακλή, που διέρχεται μπροστά από το Παγκρήτιο στάδιο και για την οποία ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για λόγους ασφαλείας.

Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Κατσουλάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More