Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Καταλήψεις και πορεία διαμαρτυρίας από τους μαθητές για το δυστύχημα στα Τέμπη

Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα οι μαθητικές δράσεις συμπαράστασης στα θύματα των Τεμπών στην Κρήτη. Στο Ηράκλειο, μαθητές πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, την ώρα που σχολεία σε όλο το νομό τελούν υπό κατάληψη σε ένδειξη πένθους.

Μαθητές και μαθήτριες κρατώντας πανό, στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα “Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές” συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Ελευθερίας, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παράλληλα, το κύμα καταλήψεων σε σχολεία που εκδηλώθηκε μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα συνεχίστηκε και σήμερα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, υπό κατάληψη είναι από το πρωί 17 σχολεία και συγκεκριμένα τα: 1ο, 4ο, και 7ο ΓΕΛ Ηρακλείου, ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, Μοιρών, Τυμπακίου και Χάρακα, ΕΠΑΛ Μοιρών, 1ο, 2ο, 7ο και 9ο Γυμνάσια Ηρακλείου, Γυμνάσια Αγίας Βαρβάρας, Βενεράτου, Γέργερης, Προφήτη Ηλία και Χάρακα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More