Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Σήμα κινδύνου για την Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ από τους εργαζόμενους

«Καμπανάκι» για το μέλλον της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου από τους εργαζόμενους, που προειδοποιούν ότι από τον επόμενο μήνα δεν θα μπορούν να καλύπτονται οι εφημερίες από τους παιδοψυχιάτρους.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά την παραίτηση ενός εκ των τριών παιδοψυχιάτρων, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας και της υποβάθμισης της κλινικής, οι δύο εναπομείναντες κάνουν από 15 εφημερίες, χωρίς, μάλιστα, να πληρώνονται για το σύνολό τους.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζουν ότι υπό αυτές τις συνθήκες οι γιατροί δεν μπορούν να παίρνουν τα ρεπό και τις άδειές τους, ούτε καν να αρρωστήσουν. Όπως αναφέρουν, στο αίτημα των γιατρών να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις παιδοψυχιάτρων της κλινικής με κίνητρα, η διοικήσεις της ΥΠΕ και του νοσοκομείου απάντησαν με την υπόσχεση της προκήρυξης δύο θέσεων επικουρικών παιδοψυχιάτρων. Ωστόσο, όπως τονίζουν, έξι μήνες μετά, δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία θέση, ενώ δεν έχει βρεθεί και τρόπος να πληρώνονται οι επιπλέον υπερωρίες των δύο γιατρών.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ χαρακτηρίζει απαράδεκτη και οριακή την κατάσταση της κλινικής. «Η Παιδοψυχιατρική κλινική κινδυνεύει να κλείσει αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα για τη στελέχωσή της! Παραμένει ανοιχτή μόνο από το φιλότιμο του προσωπικού της, των γιατρών της που εργάζονται εδώ και 6 μήνες πάνω από τις δυνάμεις τους, προσπαθώντας να καλύψουν τις ολοένα και αυξανόμενες παιδοψυχιατρικές ανάγκες του νησιού» τονίζεται, μεταξύ άλλων.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

Να προκηρυχτούν άμεσα το σύνολο των οργανικών θέσεων των γιατρών που παραμένουν κενές.

Η παιδοψυχιατρική να στελεχωθεί με μόνιμο και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Να αποζημιωθούν άμεσα οι χρωστούμενες εφημερίες των γιατρών της παιδοψυχιατρικής.

Να λυθεί άμεσα το χωροταξικό πρόβλημα της κλινικής: επιστροφή των χώρων της Παιδοψυχιατρικής ώστε τα παιδιά να νοσηλεύονται με ασφάλεια!

Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μόνιμες προσλήψεις σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας, ΚοιΚεΨΥΠΕ και ΚΕΔΑΣΥ.

Δημιουργία  ξενώνα βραχείας νοσηλείας και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης για εφήβους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More