Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φορολογικό έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποιούν αυτή την ώρα – μεσημέρι Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου – ελεύθεροι επαγγελματίες, δικηγόροι, μηχανικοί και εμποροβιοτέχνες έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να μην προχωρήσουν τα σχεδιαζόμενα νέα μέτρα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και να γίνει ουσιαστικός διάλογος πριν νομοθετηθούν οι νέες ρυθμίσεις.

Επιστημονικοί φορείς και τοπικοί σύλλογοι επαγγελματιών με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και τους τοπικούς βουλευτές εκφράζουν την αντίθεσή στους στα νέα φορολογικά μέτρα καθώς, όπως αναφέρουν, με αυτά «η Κυβέρνηση δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή. Προστατεύει τους λίγους, τα μεγάλα εισοδήματα, σε βάρος των πολλών. Με την εισαγωγή φορολογητέου «τεκμαρτού» εισοδήματος, με τη φορολόγηση δηλαδή εισοδήματος που δεν έχει πραγματικά αποκτηθεί, οδηγεί σε σημαντική οικονομική επιβάρυνση μεγάλο τμήμα ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ζητούν δε έμπρακτη συμπαράσταση από τους τοπικούς βουλευτές, τους οποίους καλούν να πάρουν δημόσια θέση υπέρ του δίκαιου, όπως τον χαρακτηρίζουν, αγώνα που δίνουν για την «απόσυρση του άδικου φορολογικού νομοσχεδίου», καθώς η «εφαρμογή των νέων μέτρων θα είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τον μικρομεσαίο επαγγελματία».

Φωτορεπορτάζ: Σταυρούλα Κατσουλάκη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More