Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Συνάντηση του Αδ. Γεωργιάδη με στελέχη του ΕΦΚΑ για την γρήγορη έκδοση συντάξεων στην Κρήτη

Λύσεις για την πιο γρήγορη έκδοση των συντάξεων στην Κρήτη, η οποία συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα είναι πιο πίσω, αναζήτησαν σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, επισκέφθηκαν το Ηράκλειο και συμμετείχαν σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Υπηρεσίας του ΕΦΚΑ στο κτιρίου του Εσταυρωμένου.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι έχει διεκπεραιωθεί μεγάλος αριθμός εκκρεμών συντάξεων, αλλά χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και συντονισμός προκειμένου να βελτιωθούν οι ρυθμοί στην έκδοση των συντάξεων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, «έχουμε διανύσει το 80% του δρόμου και μας έχουν μείνει πολύ λίγα χιλιόμετρα».

«Πιστεύω ότι κάναμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση», δήλωσε μετά το τέλος των συναντήσεων ο Άδωνις Γεωργιάδης, και πρόσθεσε: «Λάβαμε συγκεκριμένες αποφάσεις. Όπως είπα και στην συνάντηση είμαι στο πλάι των εργαζομένων του ΕΦΚΑ, για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που τους ταλανίζουν για να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους και βάλαμε στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Κρήτη και να είναι το ίδιο καλά με τις υπόλοιπες περιφέρειες ή και καλύτερα».

«Περισσότερες από 54.000 εκκρεμείς συντάξεις του Ηρακλείου, που βρίσκονταν τα προηγούμενα έτη σε διάφορες διευθύνσεις της χώρας, διεκπεραιώθηκαν μέσα στα τελευταία 2 χρόνια», ανέφερε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΕΦΚΑ στην Κρήτη, Αριστέα Χαριτάκη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More