Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη στη Νέα Υόρκη και στην Βοστώνη

Η «Άλκηστις» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της στα πλαίσια της σειράς «Παραβάσεων» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τον Απρίλιο του 2022 και, στην συνέχεια, στο Θέατρο «Χώρος» και την Θεσσαλονίκη, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί και στη Βοστώνη, σε μια συμπαραγωγή της Generation Y Productions και του Μαλλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου.

Η παράσταση που ακροβατεί ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα και διερευνά τα όρια των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου και της περφόρμανς, αποθεώθηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “Αναμνήσεις”, στη σκηνή του Αρχιεπισκοπικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια, όπου ανέβηκε.

Στην πρεμιέρα των παραστάσεων στη Νέα Υόρκη , μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Παπαγεωργίου και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς παρουσίασε ο Άλεξ Αμμοχωστιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την αξιοποίηση του Κέντρου και κάλεσε τους ομογενείς να προσφέρουν τον οβολό τους για την ριζική ανακαίνιση του Κέντρου. Ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος καλωσόρισε τους ομογενείς, παρουσίασε τους πρωταγωνιστές και συγκεκριμένα την Έλενα Μαυρίδου, που ανέλαβε την σκηνοθεσία και υποδύθηκε την Άλκηστη, τον Σωτήρη Τσακομίδη, τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη και την Δήμητρα Κούζα που αποτέλεσαν το υπόλοιπο καστ της παράστασης.

Σημειώνεται ότι το έργο ανεβαίνει με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Σήμερα Κυριακή 23 Απριλίου, ακολουθεί μία μοναδική παράσταση στην Βοστώνη και συγκεκριμένα στο Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο και αύριο Δευτέρα 24 Απριλίου θα δοθεί η τελευταία παράσταση και πάλι στη Ν. Υόρκη.

πηγή: anamniseis.net 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More