Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ανάδειξη της Δράμας στον τομέα του τουρισμού-Τι περιμένουν οι ξενοδόχοι μετά τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Η Δράμα τα τελευταία χρόνια αναδεικνύεται και στον τομέα του τουρισμού μέσω του οινοτουρισμού, των οχτώ επισκέψιμων οινοποιείων της, του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού και της γαστρονομίας που συνδυάζει επιρροές από πολλούς πολιτισμούς, με υπέροχα πιάτα, όπως το λουκάνικο που μπορεί να γευτεί κανείς στο βουνό, τον άγριο χοίρο και το περίφημο δραμινό σουτζουκάκι.

Σύμφωνα με τον κ. Άγγελο Καλλία, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, για να αποκτήσει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει, θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να μαζευτούν γύρω από το ίδιο τραπέζι και, μέσω της συνεργασίας μεταξύ των φορέων και του ιδιωτικού τομέα, να συμβάλουν στην ανάδειξη της περιοχής.

Όπως τόνισε ο κ. Καλλίας, η χώρα θα πρέπει να επενδύσει σε προωθητικές εκστρατείες και διαφημιστικές ενέργειες για τις περιοχές που παράγουν κρασί και να προβάλει τις ποικιλίες και την ποιότητα των ελληνικών κρασιών.
Η περαιτέρω ανάπτυξη του αγροτουρισμού και η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, θα πρέπει να είναι το στοίχημα της επόμενης πενταετίας, επισήμανε, καθώς δεν φτάνουν μόνο τα σήματα και οι πιστοποιήσεις αλλά θα πρέπει να γίνουν οργανωμένες επενδύσεις και δράσεις προβολής, ώστε ο επισκέπτης να έχει μία μοναδική εμπειρία.
Είναι σημαντικό, επίσης, να δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση και την επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων που εργάζονται στον οινοτουρισμό. Εκπαιδευτικά προγράμματα και επαγγελματικές πιστοποιήσεις θα βελτιώσουν την ποιότητα της εξυπηρέτησης και την εμπειρία των επισκεπτών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More