Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «Ανατομία μιας Πτώσης» κερδίζει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου των Πανεπιστημίων (EUFA) για το 2023

Φοιτητές πανεπιστημίων σε όλη την Ευρώπη επέλεξαν την «Ανατομία μιας Πτώσης» από τη Justine Triet για να λάβει το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου των Πανεπιστημίου για το 2023. Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και το Filmfest Hamburg ανακοίνωσαν την απόφαση την Παρασκευή το βράδυ (8/12) κατά τη διάρκεια επίσημης δεξίωσης για τους υποψηφίους των Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Βραβείων 2023, την παραμονή της απονομής βραβείων.

Από τον Οκτώβριο, οι πέντε υποψηφήφιες ταινίες βασίζονται των Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Βραβείων, προβλήθηκαν και συζητήθηκαν σε 24 πανεπιστήμια σε 25 χώρες. Στις αρχές Δεκεμβρίου, ένας φοιτητικός εκπρόσωπος από κάθε πανεπιστήμιο συμμετείχε σε συνάντηση στο Αμβούργο για επιλέξουν τον τελικό νικητή.

Στην αιτιολόγηση αναφέρουν: «Σε μια υπονομευτική αποδόμηση των δικαστικών δραματοποιήσεων, η Triet προδίδει τον πραγματικό λόγο επί της δίκης, όσο και την πρωταγωνίστρια της, τη Σάντρα. Τα ψεύδη και το τι μπορεί να θεωρηθεί ως αληθινό μετατρέπονται σε επίκαιρα ζητήματα που επηρεάζουν όλους, ιδιαίτερα τους προβληματισμένους νέους της σημερινής εποχής σε σχέση με τους κινδύνους των κοινωνικών μέσων [δικτύωσης]. Όλα μπορούν να αναληφθούν εκτός πλαισίου, ακόμα και μέσα από ιδιωτικές συνομιλίες και την επικοινωνία μιας σχέσης. Στην ψηφιακή εποχή τόσων αντιφατικών «αληθειών», η Triet επιδεικνύει επιδέξια πώς όλοι μπορούν να γίνουν τυφλοί».

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και το Filmfest Hamburg είναι να εμπλέξει το νεότερο ηλικιακά κοινό, να διαδώσει την ευρωπαϊκή ιδέα και να μεταφέρει το πνεύμα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου σε ένα ακροατήριο φοιτητών πανεπιστημίων της Ευρώπης. Επίσης, στοχεύει στη διάδοση ευρωπαϊκών ταινιών, την εκπαίδευση στον κινηματογράφο και τον πολιτισμό του διαλόγου.

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κινηματογράφου των Πανεπιστημίων του 2023 πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Έρευνας και Πολιτισμού του Αμβούργου, του Ιδρύματος Claussen-Simon και του Ιδρύματος Alfred Toepfer F.V.S..

Η ταινία διανεμήθηκε στους κινηματογράφους στην Ελλάδα τον Αύγουστο.

Δείτε το τρέιλερ εδω:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More