Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Βουλή των Ελλήνων εκδίδει το βιβλίο του ομογενή καθηγητή Α. Τάμη για τον Φιλελληνισμό

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων τιμώντας τα ελληνικά γράμματα προχώρησε, ύστερα από αξιολόγηση πανεπιστημιακών ιστορικών και ομόφωνη απόφασή του στην έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου με τίτλο: The Aegis of Hellas: The Continuing Vigour of Philhellenism, το οποίο συνέγραψε ύστερα από τέσσερα χρόνια έρευνας ο ομογενής Καθηγητής από την Αυστραλία Δρ. Αναστάσιος Τάμης.

Το βιβλίο 624 σελίδων αναφέρεται σε πρόσωπα και ιδρύματα μη ελληνικής καταγωγής που βίωσαν τον ελληνικό πολιτισμό, ασπάσθηκαν τις αξίες του και συνέβαλαν στην προώθηση της διαχρονικής ιστορίας των Ελλήνων, στη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου.

Η κίνηση του Ιδρύματος της Βουλής να εκδώσει στην αγγλική γλώσσα το βιβλίο, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλα, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου του Δ. Σ. του Ιδρύματος, καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου και την ομόφωνη απόφαση των μελών του, έχει συμβολική και ουσιαστική αξία. Συμβολική γιατί όπως αναγράφει στην ανακοίνωσή του, με την έκδοση αυτή η Βουλή τιμά τους αγώνες της Ελληνικής Διασποράς. Η ουσιαστική αξία της έκδοσης είναι η επιστημοσύνη του έργου, η πρωτοτυπία του και η γνώση που δημιουργεί για την Ελλάδα και τους Έλληνες, σχετικά με τη δράση και συμβολή χιλιάδων Φιλελλήνων και φιλελληνικών ιδρυμάτων ανά τον κόσμο, που καθημερινά μάχονται και συμμαχούν με την Ελλάδα για τις αξίες και τα δίκαιά της.

Οι ανεξάρτητοι πανεπιστημιακοί αξιολογητές/αναγνώστες χαρακτήρισαν το περιεχόμενο του βιβλίου με ενθουσιασμό ως μνημειώδες έργο αναφοράς, η κυκλοφορία του οποίου θα γεμίσει με αισθήματα αισιοδοξίας τους Έλληνες και όλους αυτούς που παραμένουν εραστές της ιστορίας της Ελλάδας εδώ και 3500 χρόνια.

Το βιβλίο αφιερώθηκε από τον συγγραφέα στον αείμνηστο Σπύρο Σταμούλη (1937-2007) για την άσβεστη αγάπη του για την Ελλάδα και την πολιτιστική της κληρονομιά, με την ίδρυση του Ελληνικού Μουσείου, που αποτελεί διαρκή πηγή καλλιέργειας φιλελληνισμού στους Αντίποδες.

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More