Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η βρετανική κυβέρνηση κάνει έκκληση για εθελοντές πλημμυροφύλακες

Η βρετανική κυβέρνηση κάνει έκκληση για εθελοντές πλημμυροφύλακες που θα βοηθούν πριν, κατά την διάρκεια και μετά από μία πιθανή πλημμύρα στο Κεντ (νότια Αγγλία). Πολλές κοινότητες του Κεντ κινδυνεύουν από πλημμύρες και έχουν βιώσει επανειλημμένα περιστατικά πλημμύρας τόσο στο παρελθόν όσο και πρόσφατα.

Περισσότερα από 70.000 ακίνητα στον νομό βρίσκονται σε κίνδυνο. Οι «αντιπλημμυρικοί φύλακες» εκπαιδεύονται να βοηθήσουν τους πολίτες να προετοιμαστούν για τις πλημμύρες σε περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΥΠ) εξέδωσε την ανακοίνωση πριν αρχίσει η περίοδος των βροχών και ενώ η χώρα διανύει περίοδο πρωτόγνωρα υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή. Παράλληλα, ο Γκαμπριέλ Κλαρκ, διευθυντής ανάπτυξης και βιωσιμότητας του δήμου Τσάταμ – Κεντ, είπε ότι μια πρόσφατη κλιματική ανάλυση έδειξε ότι ο καιρός στον Δήμο προβλέπεται να γίνει «θερμότερος, υγρότερος και πιο ακραίος».

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος αναζητά περισσότερους εθελοντές που θα έχουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός Κοινοτικού Σχεδίου Πλημμύρας για να υποστηρίξουν την περιοχή τους, ενώ θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου σε περίπτωση πλημμύρας. Οι εθελοντές χρειάζεται να παρακολουθήσουν μία μόνο εκπαιδευτική συνεδρία 2 ωρών.

Ένα κοινοτικό σχέδιο πλημμύρας σύμφωνα με την βρετανική Υπηρεσία Περιβάλλοντος περιλαμβάνει, ​την καταγραφή περιοχών που κινδυνεύουν από πλημμύρες στην κοινότητα, και όλες τι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά από μια πλημμύρα.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος αναζητά πλημμυροφύλακες για 16 ακόμη περιοχές στη χώρα.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More