Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η.Β: Συναγερμός για την καταιγίδα  Ciaran που πλήττει τη χώρα

Σχολεία κλείνουν , πτήσεις ακυρώνονται  και κόκκινες προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί για τη νότια και δυτική Αγγλία και την Ουαλία, χαρακτηρίζοντας ως «καιρική βόμβα» από την ακραία καταιγίδα Ciaran που πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο   με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους που ξεπερνούν τα 126 χλμ την ώρα .

Ήδη οι ταχύτητες των  ανέμων  έχουν φτάσει τα 167 χλμ την ώρα στο Τζέρσεϊ , στο νησί που βρίσκεται 120 μίλια από την Αγγλία και τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία .

Τα προβλήματα εστιάζονται  κυρίως  στο Σαουθάμπτον, στη νήσο Ουάιτ και στο Τζέρσεϊ, όπου οι δήμοι κλείνουν τα σχολεία καθώς επίσης στο Ντέβον και στην Κορνουάλη.

Ο επιστήμονας του Πανεπιστημίου Reading, Εντ Χακινς , προειδοποίησε ότι η καταιγίδα θα προκαλέσει σφοδρότερες  βροχοπτώσεις , με πιθανώς τη χαμηλότερη πίεση της στάθμης της θάλασσας τα τελευταία 200 χρόνια. Επισημαίνει , επίσης, ότι μόνο δύο άλλα παρόμοια ακραία καιρικά φαινόμενα  έχουν καταγράφει, στην 25η Φεβρουαρίου 1989 και στην ημέρα των Χριστουγέννων, το 1821.

Ένα κρουαζιερόπλοιο 60.000 τόνων που εκτελούσε το δρόμο από το Πόρτσμουθ στη Μαδέρα αναγκάστηκε να κάνει μια απρογραμμάτιστη στάση στο Φάλμουθ στην Κορνουάλη σήμερα για να βρει καταφύγιο από την επερχόμενη καταιγίδα .

Οι σιδηροδρομικές εταιρείες προειδοποιούν για διακοπή των δρομολογίων τους με αρκετές εταιρείες να συνιστούν στους υπαλλήλους τους να εργαστούν  από το σπίτι. 

Η Ryanair προειδοποίησε ότι οι πτήσεις από και προς την Ιρλανδία ενδέχεται να επηρεαστούν, ενώ η easyJet επισήμανε ότι η καταιγίδα θα προκαλέσει κάποιες καθυστερήσεις και ακύρωση  ορισμένων πτήσεων».

Λονδίνο. Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More