Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η.Β: Ταξιδιωτικό χάος προκαλεί η καταιγίδα Πία που σαρώνει με ανέμους εντάσεως 185 χλμ

Η καταιγίδα Pιa έχει προκαλέσει  χριστουγεννιάτικο ταξιδιωτικό χάος, καθώς το κλείσιμο μεγάλων σιδηροδρομικών γραμμών προκάλεσε μαζικές ακυρώσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ πτήσεις καθηλώθηκαν από τους  ισχυρούς ανέμους που έπνεαν με 185 χλμ την ώρα .

Τουλάχιστον 40.000 νοικοκυριά   έμειναν χωρίς ρεύμα στη βορειοανατολική περιοχή, το Γιορκσάιρ και το Λίνκονσαιρ .

Στο αεροδρόμιο Χίθροου , η British Airways ακύρωσε δεκάδες πτήσεις  εσωτερικών και διεθνών προορισμών στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

(Photo by Oli SCARFF / AFP)

Πολλές  πτώσεις δέντρων αναφέρθηκαν γύρω από το Ντέρμπισαιρ και Νότινγκχαμ στην κεντρική Αγγλία. Ένας άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού ένα δέντρο έπεσε στο αυτοκίνητό του στο Κλίφτον.

Ουρές χιλιομέτρων παρατηρήθηκαν στο λιμάνι του Ντοβερ ενώ έχει εκδοθεί πορτοκαλί προειδοποίηση για τους 16 εκατομμύρια οδηγούς  που προβλέπεται να είναι στους δρόμους σήμερα και αύριο καθώς συνεχίζονται πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων.  

Ωστόσο τεράστια αίσθηση αγωνίας προκάλεσε η είδηση για χιλιάδες ταξιδιώτες μετά την απροσδόκητη  ανακοίνωση της απεργίας στο Eurotunnel που άφησε δεκάδες χιλιάδες επιβάτες καθηλωμένους .

Χαοτικές εικόνες καταγράφηκαν  στον σταθμό του King’s Cross. Τουλάχιστον 30 δρομολόγια της  Eurostar ακυρώθηκαν από το Λονδίνο προς το Παρίσι και τις Βρυξέλλες . Ωστόσο η Eurostar έχει ήδη ανακοινώσει επιπλέον δρομολόγια μεταξύ Παρισιού και Λονδίνου το Σαββατοκύριακο προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες της.

Η μετεωρολογική υπηρεσία  προβλέπει  ότι θα συνεχιστεί ο «άστατος» καιρός το Σαββατοκύριακο ενώ την ημέρα των Χριστουγέννων πιθανότατα θα συνεχιστεί η κακοκαιρία  κυρίως με μπόρες, στα βορειοδυτικά, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Ιρλανδίας.

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More