Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η.Β: Τελευταία προεκλογική συνάντηση των υποψήφιων πρωθυπουργών

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Η Liz Truss και ο Rishi Sunak απευθύνθηκαν για τελευταία φορά στα μέλη του κόμματος τους καθώς η διαδικασία για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον διανύει τις τελευταίες της ώρες.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αρένα Wembley στο Λονδίνο.

Η Liz Truss, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, ισχυρίστηκε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι ή ενεργειακά δελτία αν εκλεγεί πρωθυπουργός, αλλά αποκάλυψε ελάχιστα παραπάνω από τα σχέδια της, για τη στήριξη στο κόστος ζωής αυτόν τον χειμώνα.

Η Υπουργός Εξωτερικών, γράφοντας για την εφημερίδα Sun, είπε: «είμαι έτοιμη να βάλω τα χρήματα μου εκεί που είναι με το στόμα μου μειώνοντας τους φόρους» και πρόσθεσε ότι οι μεταρρυθμίσεις της θα βοηθούσαν «να αποτρέψει τη φρίκη μιας ύφεσης».

Στο άρθρο της η Truss υπογραμμίζει: «Θα προσφέρω επίσης άμεση υποστήριξη για να διασφαλίσω ότι οι άνθρωποι δεν αντιμετωπίζουν δυσβάστακτους λογαριασμούς καυσίμων. Θα είμαι ισχυρή στην προσέγγιση μου. Αλλά δεν είναι σωστό να ανακοινώσω ολόκληρο το σχέδιο μου πριν καν κερδίσω την ηγεσία και βάλω τα πόδια μου κάτω από το τραπέζι».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak, ο οποίος έχει επανειλημμένα παραδεχτεί ότι είναι το αουτσάιντερ, είπε ότι «δεν πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα» σχετικά με το ενεργειακό δελτίο, προτάσσοντας την ειλικρίνεια του σε ότι αφορά τις υποσχέσεις του.

Προσπάθησε επίσης να χαρακτηριστεί ως ο υποψήφιος που προσφέρει μια πιο ρεαλιστική αξιολόγηση για τον τρόπο προσέγγισης της οικονομίας, με τις φορολογικές περικοπές να μην αναμένονται αμέσως εάν γίνει αρχηγός των Τόρις και πρωθυπουργός.

Ο κ. Sunak επίσης φειδωλός στις αποκαλύψεις είπε: «Το σχέδιο μου είναι το σωστό σχέδιο για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, για να στηρίξω συμπονετικά όσους χρειάζονται περισσότερο τη βοήθεια μας και για να διαφυλάξουμε την οικονομική κληρονομιά των παιδιών μας.»

Ο πρώην υπουργός οικονομικών, ο οποίος έγινε γνωστός από την περίοδο της πανδημίας, και αγαπητός για τις ανακοινώσεις οικονομικών παροχών προς στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων, χρησιμοποίησε την παρακαταθήκη του για να πείσει ότι είναι παρών στην ανάγκη των πολιτών.

Η αρένα του Wembley ήταν κατά πλειοψηφία υπέρ του Rishi Sunak, ωστόσο εκτιμάται ότι οι ψηφοφόροι του Λονδίνου δεν αρκούν για να αντιστρέψουν τα ποσοστά προτίμησης προς την Liz Truss.

Η ψηφοφορία κλείνει στις 5 μ.μ. την Παρασκευή και η ανακοίνωση για τον νέο ηγέτη των συντηρητικών και πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More