Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ελλάδα στη «μαύρη λίστα» των μη φιλικών χωρών της Ρωσίας

Άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, πρόσθεσε η Ρωσία στον κατάλογο με τις «μη φιλικές χώρες», περιορίζοντας τις προσλήψεις στις διπλωματικές τους αποστολές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης, η διευρυμένη λίστα των «μη φιλικών χωρών», που «διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», περιλαμβάνει πλέον, εκτός από την Ελλάδα, τη Δανία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία.

#Russia expanded its list of “unfriendly countries”. #Greece, #Denmark, #Slovenia, #Croatia, and #Slovakia were added to it.

A total of 48 countries are on this “black list”. pic.twitter.com/q8clCfQv79

— NEXTA (@nexta_tv) July 22, 2022

Με το διάταγμα, που υπέγραψε το πρωί ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, προσδιορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων που μπορούν να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία αυτών των χωρών στη Ρωσία.

Έτσι, το όριο για την Ελλάδα είναι 34 άτομα, για τη Δανία 20 και τη Σλοβακία 16, ενώ Σλοβενία και Κροατία δεν μπορούν πλέον να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά τους γραφεία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More