Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν. Αυστραλίας υποστηρίζει την «Φωνή» των Ιθαγενών

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Ν. Αυστραλίας (ΕΟΚΝΑ) εκφράζει την υποστήριξή της για το δημοψήφισμα που αφορά τη «Φωνή» των Ιθαγενών, έναν από τους μεγαλύτερους εθνοτικούς οργανισμούς στη Νότια Αυστραλία με ιστορία 93 χρόνων.

Η ΕΟΚΝΑ επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στη δήλωση Uluru Statement from the Heart και στο κάλεσμα για τη «Φωνή» των λαών των Πρώτων Εθνών υπογράφοντας το Κοινό Ψήφισμα Πολυπολιτισμικών Οργανώσεων.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚΝΑ, Παναγιώτης Γκαρδιακός, δήλωσε ότι ο οργανισμός δεσμεύεται να υποστηρίξει το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί αργότερα φέτος. «Ως περήφανος Αυστραλός με ελληνικό υπόβαθρο, πιστεύω ότι είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλουμε ενεργά στη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που θα τιμά και θα υποστηρίζει τους Αβορίγινες λαούς και τους λαούς των Νησιωτών του Στενού Τόρες. Η υποστήριξη της «Φωνής» στο Κοινοβούλιο είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τη συμφιλίωση», είπε ο κ. Γκαρδιακός.

«Η επιτυχία αυτού του δημοψηφίσματος είναι ευθύνη όλων των Αυστραλών ανεξαρτήτως πίστης ή πολιτισμικού και γλωσσικού υπόβαθρου. Ως μετανάστες και απόγονοι μεταναστών, αναγνωρίζουμε τη σημασία του να έχει κάποιος φωνή στις υποθέσεις που τον αφορούν. Γι’ αυτό το λόγο, στεκόμαστε στο πλευρό των ιθαγενών Αυστραλών για την απλή αλλά εξαιρετικής σημασίας αναγνώριση που αναζητούν η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα να λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεων που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή τους», είπε ο Πρόεδρος της ΕΟΚΝΑ.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας, με σεβασμό σε θέματα που αφορούν τους λαούς των Πρώτων Εθνών δημοσίευσε τον Σεπτέμβρη του 2000, με αφορμή την 70η επέτειο από την ίδρυσή της, επιστολή με την οποία υποστήριζε τη διαδικασίας συμφιλίωσης με τους λαούς των Πρώτων Εθνών και την ανάγκη να διορθωθεί ο αποκλεισμός και οι διακρίσεις του παρελθόντος. «Δεσμευόμαστε για την υποστήριξή μας στο δημοψήφισμα που αφορά τη «Φωνή» και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με 120 πολυπολιτισμικούς οργανισμούς από όλη την Αυστραλία δηλώνοντας παρόντες και έτοιμοι να συμμετάσχουμε στη συζήτηση η οποία αφορά το μέλλον του έθνους μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαρδιακός. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δημοψήφισμα πατήστε εδώ.

Για πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://voice.gov.au/community-toolkit/translated-resources/greek

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More