Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η επόμενη ημέρα της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν: 1.000 μέλη της Χαμάς νοσηλεύονται στην Τουρκία, είπε ο Ερντογάν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν όπου κατά τη χθεσινή συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αποκάλυψε ό,τι 1000 μέλη της Χαμάς νοσηλεύονται στην Τουρκία. Είναι η πρώτη φορά που επίσημα χείλη του ανώτατου άρχοντα της χώρας δέχεται ό,τι στη Τουρκία νοσηλεύονται μέλη της Χαμάς. Αυτό ανέφερε στο ΕΡΤΝews, στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, ο ανταποκριτής της Τουρκίας Γιάννης Μανδαλίδης, σχολιάζοντας την επόμενη ημέρα της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν.

«Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τουρκίας, σήμερα, αποτυπώνουν την προσπάθεια που κάνει χρόνια τώρα ο Τούρκος πρόεδρος να εμφανιστεί κάτι παραπάνω απο ηγέτης της χώρας και των μουσουλμάνων. Ένας υπερασπιστής της Γάζας και των Παλαιστινίων», επισήμανε ο δημοσιογράφος – ανταποκριτής Γιάννης Μανδαλίδης.

Τέλος ανέφερε ό,τι αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε από την χθεσινή συνάντηση είναι ό, τι το κλίμα ήταν θετικό και κυριάρχησε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός «Μπορούμε να έχουμε τα προβλήματα, αλλα μπορούμε να συνομιλούμε κιόλας». Ωστόσο, ιδιαίτερη στιγμή της χθεσινής συνάντησης, σύμφωνα με τον Γιάννη Μανδαλίδη, ήταν η διαφωνία τους στο θέμα της Μονής της Χώρας, όπου ο Ερντογάν δήλωσε ό,τι η Μονή της Χώρας με την νέα της μορφή είναι ανοιχτή σε όλους και ό,τι η Τουρκία σέβεται την πολιτιστικής της κληρονομιά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More