Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ στο εμπόλεμο Ισραήλ: Εν αναμονή της απελευθέρωσης 10 ομήρων – Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι είναι νεκρό 10 μηνών βρέφος, η μητέρα του και ο αδερφός του

Διεθνείς πιέσεις για επέκταση της εκεχειρίας δέχονται Ισραήλ και Χαμάς, ώστε να απελευθερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι όμηροι. Την ίδια ώρα η Χαμάς ανακοίνωσε πως το 10 μηνών βρέφος, ο μικρότερος όμηρος, είναι τελικά νεκρός.

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ στο Ισραήλ, Ευτυχία Πενταράκη, αναφερόμενη στο θέμα της παράτασης της εκεχειρίας στο δελτίο ειδήσεων των 9 είπε ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί κάτι. «Είναι κάτι που σίγουρα τις επόμενες ώρες πρέπει να γίνει καθώς είναι και η πρώτη νύχτα που ακόμη δεν έχουν απελευθερωθεί όλοι οι όμηροι που περιμένουμε. Έχουν απελευθερωθεί μόνο δύο Ισραηλινές με ρωσική υπηκοότητα, μετά από επαφές των οικογενειών τους με τη Ρωσία και αναμένουμε τις επόμενες ώρες να αφεθούν ελεύθεροι 10 άμαχοι, τα ονόματα των οποίων υπάρχουν στο Ισραήλ. Από το πρωί έχουν ενημερωθεί οι οικογένειές τους, αλλά ακόμη η διαδικασία αυτή δεν έχει ξεκινήσει. Οπότε αυτό ενδεχομένως συνδέεται με τις πιέσεις εκατέρωθεν και τον ψυχολογικό πόλεμο που υπάρχει για να επιτευχθεί μία συμφωνία» εξήγησε η δημοσιογράφος.

Μιλώντας για την ανακοίνωση της Χαμάς ότι είναι νεκρός ο μικρότερος όμηρος, ένα βρέφος δέκα μηνών, η Ευτυχία Πενταράκη, σημείωσε ότι «Ο Κφιρ μαζί με τον τετράχρονο αδερφό του, τον Άριελ και τη μητέρα τους, είναι η οικογένεια Μπίμπας για την οποία χθες έγινε και μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εδώ στην πλατεία Ομήρων του Τελ Αβίβ, με αίτημα να επιστρέψουν. Η Χαμάς είπε ότι τους είχε πάρει μια άλλη ομάδα μέσα στη Γάζα και τους είχε εκείνη και δεν μπορούσε να τους βρει για να επιστρέψουν. Σήμερα λοιπόν ανακοίνωσε ότι είναι νεκροί. Οι Ισραηλινοί είπαν ότι προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε την είδηση. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την οικογένεια και τους είπε “δεν ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι“[…] Πάντως το Ισραήλ έχει παγώσει με αυτή την είδηση».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More