Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η κοινωνία του Βόλου αγκάλιασε τα Άτομα με Αναπηρία

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ Βόλου) είναι ένα δημόσιο σχολείο Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πού καλύπτει την υποχρεωτικότητα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Γιώργος Αλμπανούδης, διευθυντής του Εργαστηρίου. Στο σχολείο φοιτούν 67 έφηβοι και ενήλικοι μαθητές με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στο οποίο παρέχεται και γενική, αλλά και πρακτική εκπαίδευση. Λειτουργούν τρία εργαστήρια τα οποία είναι «Γεωπονίας-Τροφίμων- Περιβάλλοντος», «Μαγειρικής Ζαχαροπλαστικής – Τουριστικών Επαγγελμάτων», «Ψηφιοδιογραφίας – Αγγειοπλαστικής», επιδιώκοντας την πολύπλευρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων κάθε μαθητή.

Βασικός στόχος του σχολείου είναι να παρέχονται στους μαθητές μας ίσες ευκαιρίες μάθησης και να επιτευχθεί η αλλαγή στάσης και νοοτροπίας απέναντι στα άτομα με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για μια ισότιμη και αξιοπρεπή ζωή ώστε να μπορέσουν ακόμη να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία, πρόσθεσε ο κ. Αλμπανούδης.

Το Εργαστήριο τίμησε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ με μια δράση ευαισθητοποίησης των πολιτών του Βόλου, που έγινε στον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με σχολεία του Βόλου. Η εκδήλωσή περιλάμβανε βιωματικές δράσεις στο πλαίσιο της καλλιέργειας ευαισθητοποίησης σε θέματα που άπτονται των μορφών αναπηρίας και στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, συμπλήρωσε ο κ. Αλμπανούδης.

Ρεπορτάζ Φ. Παύλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More