Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Λιλ “έσπασε” το αήττητο της Λανς

 

Η ομάδα του Πάολο Φονσέκα επικράτησε με 1-0 αυτής του Φρανκ Χέιζ και πλησίασε την εξάδα, σε ένα παιχνίδι που στη μεγαλύτερή του διάρκεια κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και τα πολλά νεύρα.

Η Λιλ ήταν η νικήτρια σε ένα από τα σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής στην Γαλλία, καθώς επικράτησε με 1-0 της Λανς και πλησίασε στις θέσεις που οδηγούν σε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η ομάδα του Φονσέκα για να φτάσει στη νίκη χρειάστηκε τον Τσαβαλιέ να αποκρούσει το πέναλτι του Σοτοκά στο 14′ και τον Ντέιβιντ να ευστοχεί στο δικό του, που το κέρδισε και ο ίδιος, στο 44′ και να κρατάει το υπέρ της σκορ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Στους 16 βαθμούς πλέον η Λιλ και στο -2 από την έκτη θέση, με την Λανς να παραμένει ψηλά, στους 21 και την τέταρτη θέση, γνωρίζοντας μάλιστα την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, θέλοντας να παίξουν γρήγορα και έψαχναν επιθέσεις με λίγες επαφές. Σε μία από αυτές στο 14′, ο Φόντε έκανε αργοπορημένο τάκλιν και γκρέμισε τον Σοτοκά, με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Την εκτέλεσε ανέλαβε ο ίδιος, με τον Τσεβαλιέ να τον σταματάει εξαιρετικά.

Το παιχνίδι στη συνέχεια κυλούσε με πολλά νεύρα από τις δύο ομάδες και ήταν χαρακτηριστικές οι έξι κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο. Στο 43′ ήταν η σειρά της Λιλ να στήσει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι. Ο Χαϊντάρα χτύπησε άτσαλα τον Μπαμπά, στην προσπάθεια του τελευταίου να τριπλάρει σε κλειστό χώρο. Ο Ντέιβιντ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έκανε το 1-0 υπέρ της ομάδας του, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη η Λιλ ξεκίνησε με τον Ουνάς να βλέπει τον Σάμπα να βάζει ένα τρομερό στοπ, όπως και στον Γκόμες στο 55′, για να πάρουν σειρά οι Καμπό και Σοτοκά που είδαν τις προσπάθειές τους να μην έχουν ευτυχή κατάληξη στο 59′ και το 60′.

Οι γηπεδούχοι από εκεί και έπειτα ήθελα να θωρακίσουν τις γραμμές τους, με τον Φονσέκα να προσθέτει έναν ακόμη χαφ, αλλά τη Λανς να απειλεί ξανά στο 70′, με τον Κλοντ-Μαουρί να σημαδεύει τη δεξιά γωνία του Τσεβαλιέ και τον Γάλλο τερματοφύλακα να διώχνει εντυπωσιακά. Όπως το ίδιο έκανε και ο Σάμπα τρία λεπτά αργότερα στον Αντρέ Γκόμες, με τα τελευταία 15′ λεπτά να μην έχουν τη μεγάλη ευκαιρία, λόγω της σφιχτής και καλής άμυνας των γηπεδούχων, που δεν επέτρεπαν τελικές προσπάθιες στην εστία του Γάλλου τερματοφύλακα.

Γκολ: 44′ Ντέιβιντ

Κίτρινες: 14′ Φόντε, 38′ Γκόμες Α., 39′ Αντρέ, / 4′ Καμπό, 36′ Μεντίνα, 43′ Χαϊντάρα, 53′ Μασάντο, 90+2′ Φρανκόφσκι

Λιλ (Πάουλο Φονσέκα): Τσεβαλιέ, Ντιακιτέ, Φόντε, Τζαλό, Ισμαΐλι, Γκόμες Α. (74′ Μπαλέμπα), Αντρέ, Ουνάς, Γκόμες (85′ Μάρτιν), Μπαμπά (74′ Γουεά), Ντέιβιντ.

Λανς (Φρανκ Χέιζ): Σάμπα, Χαϊντάρα (77′ Μπούξα), Ντάνσο, Μεντίνα, Καμπό (61′ Φρανκόφσκι), Αμπντούλ Σαμίντ, Φοφανά, Μασάντο (77′ Μπούρα), Κόστα (61′ Σαίντ), Σοτοκά (68′ Κλοντ-Μαουρί), Οπέντα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More