Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «μάχη» των περιοδειών στην τελική ευθεία για τις κάλπες – Στόχος η μέγιστη δυνατή συσπείρωση

Υψηλούς τόνους -12 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες- χρησιμοποιούν οι αρχηγοί των κομμάτων, με στόχο να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ριχτεί στη «μάχη» της Κρήτης και από το Ρέθυμνο τόνισε, ότι «η μόνη δυνατότητα, για να μην υπάρχει μια ανεξέλεγκτη Δεξιά, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοικτό κάλεσμα στους πολίτες, έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ρέθυμνο όπου θα είναι υποψήφιος για να στηρίξουν στην κάλπη, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στο σχέδιο λεηλασίας της ΝΔ, όπως ειπε.

«Κάθε προοδευτική ψήφος που δεν θα πάει στο ΣΥΡΙΖΑ εξ αντικειμένου ευνοεί τα σχέδια της ΝΔ. Να είναι αυτοδύναμη, να είναι παντοδύναμη και ανενόχλητη την επόμενη μέρα. Αν δεν θέλουν μια ανεξέλεγκτη Δεξιά, η οποία θα επιτεθεί στα κοινωνικά δικαιώματα, η μόνη δυνατότητα είναι είναι ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρχει κάποιος να μπορεί να τους κοιτάει στα μάτια και να τους εμποδίζει σε αυτό τον σχεδιασμό λεηλασίας του εισοδήματος».

Έμφαση στην ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας με αιχμή την τουριστική ανάπτυξη έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση στο Ηράκλειο, εξαπολύοντας πυρά στη ΝΔ.

«Το μήνυμα που εκπέμπουν είναι ξεκάθαρο. Όποια κοινωνική ομάδα, όποιος παραγωγικός κλάδος τολμά να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου που παράγει αυτή η χώρα, πως το είπε η κα Μπακογιάννη στη Θράκη;,θα περάσει δύσκολα τα επόμενα χρόνια» ανέφερε.

“Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι στον αέρα” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το πρωί συμμετείχε σε σύσκεψη, στο Ρέθυμνο με τους φορείς της πόλης.

O Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο.

Στο Ηράκλειο, περιόδευσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος συνομίλησε με τους πολίτες, καταναλωτές και επαγγελματίες.

“Η πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός έχουν ανάγκη μια ισχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμη. Αυτό φιλοδοξούμε να είμαστε με τη λαϊκή ετυμηγορία στις 25 Ιουνίου. Ο γνήσιος αντίπαλος της συντήρησης. Η παράταξη,το Κίνημα που θα αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού. Για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει τις ανισότητες ” είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Οι εκλογές στις 25 Ιουνίου είναι η ώρα για να “γίνει Ταμείο” για τα πεπραγμένα του κάθε κόμματος τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας ζητώντας ψήφο στο ΚΚΕ για να είναι πιο δυνατό και πιο μαχητικό την επόμενη μέρα.

«Να τιμωρηθούν στην κάλπη η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που άσκησαν διαχρονικά την παραπάνω πολιτική υπέρ των κερδών των λίγων. Να ενισχυθεί ο αυθεντικός αντίπαλος της πολιτικής τους, το κόμμα που βρέθηκε με όλες του τις δυνάμεις, με όλη του την ψυχή στο πλάι των εργαζομένων» επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή τις δηλώσεις Στουρνάρα για τη φοροδιαφυγή ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία.

«Οριζόντιος φόρος 15%, για να μπορέσουμε να πάρουμε τα χρήματα και να τα δώσουμε στους Έλληνες πολίτες. Λύσεις υπάρχουν. Δεν ξέρω αν υπάρχει διάθεση να χτυπηθεί το μαύρο χρήμα των ολιγαρχών» είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών με περιοδείες, ομιλίες και συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών εντείνεται καθημερινά περαιτέρω.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More