Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μαμαγαία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στην Παραλία Θεσσαλονίκης

Σχεδόν 1 χρόνο μετά τη μεγάλη συναυλία “Υπερασπίσου το Νερό” που ένωσε τη Θεσσαλονίκη στον αγώνα προστασίας του δημόσιου χαρακτήρα του πολυτιμότερου αγαθού, η Μαμαγαία γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στηρίζοντας την ανοιχτή δράση της Greenpeace “Ραντεβού στις βρύσες” στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 22/03, από τις 14:00 μέχρι τις 18:00, στο χώρο θα βρίσκονται μαζί με την Greenpeace και τη Μαμαγαία, οι φοιτητές και φοιτήτριες της Περιβαλλοντικής Ομάδας ΠΑΜΑΚ, οι εθελοντές του United Societies of Balkans, του European Solidarity Corps, της Infinity Greece και η Καλλιστώ, για να υλοποιήσουν πολλές δημιουργικές και αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Εκεί, θα τονιστεί το πόσο σημαντικό είναι το νερό ως πόρος, θα διεκδικηθεί ενωμένα το δικαίωμα σε πόσιμο νερό παντού και σε δημόσιες, λειτουργικές βρύσες, αλλά και θα γίνει ενημέρωση για το πρόγραμμα “Ραντεβού στις Βρύσες”, το οποίο ζητά από όλους τους δήμους της χώρας να εφαρμόσουν τη νομοθεσία: να εξασφαλίσουν ένα επαρκές δίκτυο κοινόχρηστων βρυσών, να δεσμευτούν ότι θα επιδιορθώσουν τις δημόσιες βρύσες που έχουν πέσει σε αχρηστία αλλά και να εγκαταστήσουν νέες ώστε να μεγαλώσει και να ενισχυθεί το δίκτυο. Οι πολίτες μπορούν να δουν σε χάρτη πού
υπάρχουν δημόσιες βρύσες, ποιες λειτουργούν και ποιες όχι, ενώ μπορούν να προσθέσουν τις δημόσιες βρύσες που εντοπίζουν.

Η συζήτηση για την προστασία και τη βιώσιμη χρήση του πολυτιμότερου πόρου της Γης θα πραγματοποιηθεί στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 22 Μαρτίου από τις 14:00 ως τις 18:00.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More