Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η μεγάλη νικήτρια του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου στην ΕΡΤ: Είχα μεγάλο κίνητρο, πολλές φορές έρχεται και η ηττοπάθεια

«Δεν μπορώ να πω ότι το έχω συνειδητοποιήσει 100%. Είμαι πολύ κουρασμένη. Το χάρηκα βέβαια χθες, ήμουν με τους αγαπημένους μου ανθρώπους» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ η νικήτρια του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, Γκλόρια Πριβιλέτζιο, δηλώνοντας ικανοποιημένη αλλά και πως «σίγουρα ήθελα και το κάτι παραπάνω, αλλά η μέρα δεν ευνοούσε».

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε και η ίδια έχει ένα μικρό κοριτσάκι 15 μηνών και μπορεί να επέστρεψε αμέσως μετά την εγκυμοσύνη στον πρωταθλητισμό όμως «με πολύ δύσκολη επάνοδο», μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη από όλη την οικογένεια και πάρα πολύ δουλειά.

«Οπότε είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη που θεωρώ ότι είμαι τώρα στα παλιά μου πατήματα» προσθέτοντας πως όλο αυτό το διάστημα «δεν μπορείς να πεις μία μέρα δεν πάω στην προπόνηση, θα την κάνω σε λίγο. Είναι αυστηρά, είναι πρέπει να πας την ώρα, να βγάλεις τα χιλιόμετρα, δεν έχει ρεπό, δεν έχει of προσθέτοντας πως «έπρεπε όλοι να συγχρονιστούν», ενώ παράλληλα εργάζεται.

«Σίγουρα ηττοπάθεια έρχεται πολλές φορές και πολύ συχνά και ειδικά εκεί όταν αρχίζεις και δυσκολεύεσαι ή όταν απέχεις από τα αγωνιστικά σε τέτοιο επίπεδο που ήμουνα. Οπότε ήταν μια δυσκολία που έπρεπε να αντιμετωπίσω, αλλά είχα το κίνητρο. Αυτή τη φορά είχα την κόρη μου, τον άντρα μου και πραγματικά ήταν τεράστιο κίνητρο» και προσέθεσε πως «ο μαραθώνιος έχει και πολύ προπόνηση στο μυαλό» τονίζοντας πως πρέπει να το πειθαρχήσεις και αυτό γιατί έρχονται και δαίμονες.

«Οι καλοί αθλητές είναι πάρα πολύ συγκρατημένοι, πολύ σωστοί, δεν επηρεάζονται. Είναι σαν ρομπότ. Πρέπει να είσαι πολύ αυστηρή».

Επιπλέον η μεγάλη νικήτρια έκανε λόγο για τη μεγάλη συμβολή όσων βρίσκονται στο τέλος της διαδρομής εμψυχώνοντας τους αθλητές. «Είναι φανταστική αυτή η ευθεία, όλο το Χιλιόμετρο που ο κόσμος πραγματικά πια σου λέει τέλος, χαίρεται μαζί σου, χειροκροτεί. Είναι πάρα πολύ ωραίο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More