Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η Μητέρα μου είναι Αγία»: Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας μικρού μήκους του Σύλλα Τζουμέρκα στο Λοκάρνο

Στο 76ο Φεστιβάλ Λοκάρνο και το Διαγωνιστικό Τμήμα Pardi di Domani – Corti d’autore (Auteur Short Films Competition),το τμήμα του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο σε ταινίες μικρού μήκους καθιερωμένων σκηνοθετών απ’ όλο τον κόσμο,θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η 8λεπτη μικρού μήκους ταινία του  Σύλλα Τζουμέρκα, «Η Μητέρα μου Είναι Αγία».

Στην ταινία, με πρωταγωνιστές την Αγγελική Παπούλια σε έναν απροσδόκητο ρόλο και τον Ιταλό Jacopo Olmo Antinori, γνωστό από την τελευταία ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Εγώ κι Εσύ», η συνάντηση ενός γιου με τη μητέρα του στη γενέτειρά της Ελευσίνα, παίρνει μια εντελώς απροσδόκητη στροφή. Για τον σκηνοθέτη, αυτή είναι «μια επιστροφή στις ρίζες του εντελώς χειροποίητου σινεμά, μια ταινία που στη σύντομη διάρκειά της οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα προσωπικές και πολιτικές διαψεύσεις σε ένα λυτρωτικό θρησκευτικό slapstick». 

Η ταινία γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιάμισης μέρας στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στις 22 Απριλίου στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 84, ΠΑΝΗΓΥΡΙ – LiveCinema, Εργατική Τάξη, Σειρήνες, του πρωτοποριακού φεστιβάλ που συνεπιμελήθηκε ο Σύλλας Τζουμέρκας μαζί με τους Lorenzo Esposito και Μαρία Χατζηχριστοδούλου.

Ο Σύλλας Τζουμέρκας επιστρέφει για τρίτη φορά στο Λοκάρνο – 9 χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία του «A Blast» στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ και 6 χρόνια μετά την εκτός συναγωνισμού συμμετοχή του με το μικρού μήκους essay film «Α Μanifesto for the Un-Communal»το 2017.

Συντελεστές

Σενάριο-σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας

Παραγωγός: Κωνσταντίνος Σακκάς

Executive producer: Σύλλας Τζουμέρκας

Διεύθυνση φωτογραφίας: Αλεξάνδρα Ρίμπα

Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης

Σκηνικά: Πηνελόπη Βαλτή

Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη

Ήχος: Δημήτρης Κανελλόπουλος, Κώστας Μπώκος

Σχεδιασμός κομμώσεων & μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου

Συμπληρωματικό κάστινγκ: Κλεοπάτρα Αμπατζόγλου, Λυδία Βαϊρακταράκη

Διεύθυνση παραγωγής: Βαγγέλης Φακίνος

Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκος Κολιούκος, Μαριάννα Μποζαντζόγλου

Σύμβουλος παραγωγής: Μαρία Δρανδάκη

Ηθοποιοί: Aγγελική Παπούλια, Jacopo Olmo Antinori, Ελένη Καραγιώργη, Νίκη Παπανδρέου, Αναστασία Αναγνωστοπούλου, Λεωνίδας Στάμου, Άρτεμις Ζαρόκωστα, Αργύρης Λάμπρου

Παραγωγή-ανάθεση: 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης
Με τη συνεργασία των: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, LADA – TheLiveArtDevelopmentAgency

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More