Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η.Μπούκας: Στο 80% του βουνού που γειτνιάζει με τον Ίασμο δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση

Την ανάγκη καλύτερης αντιπυρικής προστασίας του δασικού πλούτου του Ιάσμου επισημαίνει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ηλίας Μπούκας, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για μια ακόμη φορά σε σχέση με την αντιπυρική θωράκιση του οικισμού και την προστασία του δασικού πλούτου.

«Στο 80% του βουνού που γειτνιάζει με τον Ίασμο δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση», δήλωσε στο ertnews.gr και κατέθεσε την αγωνία του για το ενδεχόμενο εκείνο που προκληθεί πυρκαγιά.

Όπως είπε ο κος Μπούκας “αν χρειαστεί”, επειδή ακριβώς δεν έχει γίνει “κανένας καθαρισμός” των δασικών δρόμων, “τα Πυροσβεστικά Οχήματα δεν θα έχουν άμεση, ανεμπόδιστη πρόσβαση”. Παράλληλα, υποστήριξε ότι «για την κατάσβεσή της”, όπως έγινε πριν δέκα χρόνια, όταν ο Ίασμος κινδύνεψε άμεσα, “θα μπορούν να επιχειρούν μόνο τα εναέρια μέσα”.

Αναφερόμενος στη οργάνωση των ίδιων των κατοίκων της περιοχής σημείωσε ότι δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για το σωστό τρόπο αντίδρασης σε μια τέτοια περίπτωση, που αποβαίνει σωτήριος, δεν έχει προηγηθεί εκπαίδευση και συγκρότηση εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More