Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Αλεξανδρούπολη ενισχύει τη θέση της Ελλάδας

Παρουσία του πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης υλοποίησης της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης, ένα έργο το οποίο φιλοδοξεί να ενισχύσει τον γεωπολιτικό, ενεργειακό και αναπτυξιακό ρόλο της περιοχής.

Με τη νέα Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο με ευρωπαϊκή αλλά και διεθνή διάσταση. Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό.
Στην Αλεξανδρούπολη έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για τον νέο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του 2024.

Η δυναμικότητα της μονάδας αναμένεται να είναι ίση με τρία λιγνιτικά εργοστάσια παλιού τύπου. Η επένδυση θα απορροφήσει συνολικά 400 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι οι νέες εγκαταστάσεις να παραδοθούν σε 32 μήνες.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ενεργειακή επάρκεια αλλά και στον στόχο της μείωσης των ρύπων. Απώτερος στόχος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση, ώστε οι αγωγοί του TAP και του IGB θα διατρέχουν τη Βαλκανική και να φτάνουν μέχρι και την Ουκρανία.

Η νέα μονάδα στην Αλεξανδρούπολη στοχεύει όχι μόνο στην εγχώρια αγορά, αλλά και στην αγορά των Βαλκανίων, ισχυροποιώντας τη γεωπολιτική θέση της χώρας.

Επιμ. Φ. Γιολτζίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More