Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η. Παπαποστόλου: “Περιφέρεια και Δήμος να προστατεύσουν το νερό αν θέλουν περισσότερους τουρίστες στα νησιά μας”

‘’Να φτιάξουμε τις υποδομές και να προστατεύσουμε το νερό που είναι δημόσιο αγαθό  από την υπερεκμετάλευση λόγω τουρισμού και μετά να αναζητάμε περισσότερους επισκέπτες’’ επανέλαβε για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω Ηλίας Παπαποστόλου μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου .

Παράλληλα εξέφρασε την αγωνία του για τα ολοένα και εντεινόμενα προβλήματα στην Κω λόγω έλλειψης υποδομών στην αντιμετώπιση της μείωσης των υδάτινων αποθεμάτων εξαιτίας και των έντονων καιρικών φαινομένων.

‘’Να δουν πολύ καλά τι θέλουν Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και Δήμος. Αν επιθυμούν στην Κω να υπάρχει και τουρισμός και πρωτογενής τομέας να εξασφαλίσουν την αρτιότητα των υποδομών και την ορθολογική διαχείριση του νερού γιατί σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα το νησί δεν μπορεί να δέχεται τόσο κόσμο, καθώς δεν καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκες των κατοίκων, ενώ ήδη παρατηρούνται φαινόμενα υφαλμύρωσης και στην Κω και στα άλλα νησιά.’’

Ο κ Παπαποστόλου έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αξιοποίηση του νερού της λίμνης του Πυλίου στην Κω, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο 170 κυβικά την ώρα να  χάνονται προς τη θάλασσα αντί να αποθηκεύονται η να κατευθύνονται σε αγροτικές καλλιέργειες

‘’Είμαστε σε αναμονή μιας απάντησης από την Περιφέρεια και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζανετίδη αν θα ξεκινήσει κάποτε μια μελέτη αξιοποίησης του νερού της λίμνης‘’ εξήγησε χρεώνοντας ευθύνες και στον δήμο που δεν προχωρά στην επαναχρησιμοποίηση του νερού των βιολογικών καθαρισμών του νησιού.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου θεωρεί επιβεβλημένο να παρθούν άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση του κοινού αγαθού και για τις επόμενες γενιές και να δοθούν λύσεις τώρα, όπως είπε, και όχι μετά από δέκα χρόνια όταν τα υδάτινα αποθέματα θα έχουν μειωθεί δραματικά με οδυνηρές συνέπειες, για τον πρωτογενή τομέα, αλλά και την καθημερινότητα όλων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More