Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η παράταση της θητείας του Κ. Φλώρου πυροδοτεί εκ νέου την αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Την παράταση της θητείας του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για ένα ακόμη έτος, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού. Ο κ. Φλώρος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς δημοσιεύματα τον φέρουν να έχει πέσει θύμα παρακολούθησης. Πολιτική σύγκρουση, όμως, πυροδοτεί η κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο για τσάντες με χρήματα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή την κηδεία του τέως βασιλέως.

Πολιτικής κόντρας συνέχεια για την παρακολούθηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Την παράταση της θητείας του Κωνσταντίνου Φλώρου ως αρχηγού ΓΕΕΘΑ για έναν χρόνο, αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ στη συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό. Αρχηγός ΓΕΣ αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος (ΠΖ) Άγγελος Χουδελούδης και του ΓΕΝ ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης.

Η κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ συνεχίζεται η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που την κατηγορεί ότι δεν έχει δωσει απαντήσεις για την παρακολούθηση του κ. Φλώρου.

«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστεύεται την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων; Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύεται τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Ναι, όχι και γιατί;» διερωτήθηκε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν φτάσει ποτέ αυτές οι υποτιθέμενες εκθέσεις.

«Επίσης, οφείλουν να μας ξεκαθαρίσουν τι σκοπό εξυπηρετεί, σε μια εποχή αστάθειας, σε μια εποχή αναθεωρητισμού, σε μια εποχή διεθνούς έντασης, αυτή η -με εντελώς ανυπόστατους και ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, πολύ πιθανόν ως προϊόντα κοπτοραπτικής- επίθεση στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αυτή -επαναλαμβάνω- την κρίσιμη συγκυρία και στιγμή για τη χώρα, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον. Είναι συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα ο κ. Τσίπρας να απαντήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό» σημείωσε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γ. Οικονόμου: Ο πρωθυπουργός βλέπει πολίτες εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ψηφοφόρους – Αντιδράσεις στο Κογκρέσο για τα F16 στην Τουρκία

«Αντί να αναζητά εσωτερικούς εχθρούς απευθύνοντας σειρά παράλογων ερωτήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Οικονόμου θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα: Παρακολουθούσε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και τη στρατιωτική ηγεσία; Ναι ή όχι; Και αν ναι, γιατί;» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου.

Π. Τσαπανίδου: «Μοναδική λύση για τη χώρα μπορεί να δώσει η κάλπη»

Εν τω μεταξύ, πρόστιμο 50.000 ευρώ επέβαλε η Aρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην εταιρία Intellexa για μη συνεργασία της με την Αρχή κατά τη διαδικασία ελέγχου στο πλαίσιο διερευνησης για εγκατάσταση κατασκοπευτικού λογισμικού σε κινητά.

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Ακόμα ένα βήμα για την αποκάλυψη της αλήθειας η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

«Την αποφασιστικότητα, που θα έπρεπε να επιδείξει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στην Εξεταστική Επιτροπή, ευτυχώς επιδεικνύουν οι αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές, στις οποίες από την πρώτη στιγμή απευθύνθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

«H κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις καθώς τα όσα γράφονται αναφέρονται σε σχέσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα, σε νέες βάσεις και στους εξοπλισμούς» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

Από την πλευρά της η Ελληνική Λύση σημειώνει: «Όταν μία υπόθεση άπτεται της εθνικής ασφάλειας της χώρας, πολιτικαντισμοί, “ασυλίες” και “ακαταδίωκτα”, λαμβάνουν τέλος».

Αντιπαράθεση για το Ειδικό Δικαστήριο

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική κόντρα μετα την κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα που ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Τσίπρας να σταματήσει την αμηχανία και να απαντήσει, αντίστοιχα φαινόμενα έχουμε ζήσει την εποχή των «πάμπερς» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε: « Οφείλει, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας να σταματήσει τη σιωπή, την αμηχανία και να απαντήσει στον ελληνικό λαό τι είναι αυτά που καταγγέλλονται. Αν δεν κάνω λάθος, αντίστοιχα φαινόμενα έχουμε να ζήσουμε από την εποχή των “πάμπερς”. Ένορκες, επώνυμες καταγγελίες, χωρίς κουκούλες. Εδώ δεν έχουμε κουκούλες, δεν έχουμε κουκουλοφόρους μάρτυρες, δεν έχουμε ψευδώνυμα. Έχουμε ένορκη μαρτυρία σε Ειδικό Δικαστήριο για σακούλες με χρήματα σε ταμεία κομμάτων. Αντίστοιχη τέτοια καταγγελία έχουμε να ζήσουμε από την εποχή των “πάμπερς”».

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δημοσίευμα, κάνει λόγο για άθλιες μεθόδους που επιστρατεύει προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Το δημοσίευμα του ieidiseis.gr σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, δέχτηκε πιέσεις για να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, πιέσεις στις οποίες δεν ενέδωσε λέγοντας ότι “δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια” επιβεβαιώνει το πόσο στημένα ήταν όλα στο Ειδικό Δικαστήριο με την ψευδομάρτυρα γραμματέα του κ. Καλογρίτσα».

« Εάν τολμήσουν να κάνουν μήνυση εναντίον του κ.Καλογρίτσα ή της γραμματέως του θα ακούσουν και όσα δεν έχουν ακούσει μέχρι σήμερα εντός του δικαστηρίου» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.

Δ. Κουτσούμπας: Συστηματικά οι κυβερνώντες απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας (video)

Εν τω μεταξύ από το Νοσοκομείο Λαμίας ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε δριμεία κριτική περί απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Όπως είπε αυτό το νέο νομοσχέδιο που ήρθε και ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία είναι η χαριστική βολή, θα βάλει την ταφόπλακα στο εθνικό σύστημα υγείας

Πολιτική αντιπαράθεση και για την παρουσία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την κάλυψη του γεγονότος από την δημόσια τηλεόραση και σημειώνει ότι ο κ.Μητσοτάκης υποκλίθηκε στην έκπτωτη βασιλεία. Τα φιλομοναρχικά αισθήματα αποτελούν μέρος του DNA της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε το ΜέΡΑ25. Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει καμία υποχώρηση εκ μέρους της κυβέρνησης και ότι η κηδεία έγινε κατά τον δέοντα τρόπο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More