Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που εισέβαλε στην εξουσία με μια ατζέντα κατά της λιτότητας στην Ελλάδα το 2015, αποχώρησε από το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ μετά από 15 χρόνια στην ηγεσία του κόμματος την Πέμπτη, έπειτα από μια βαριά εκλογική ήττα, αναφέρει το Reuters. Επίσης, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει , μεταξύ άλλων, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε από τη Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019, και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, κέρδισε μόλις το 17,8% των ψήφων, έναντι 40,5 της Νέας Δημοκρατίας. «Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος», δήλωσε ο Τσίπρας σε τηλεοπτικό διάγγελμα με το οποίο ανακοίνωσε την παραίτησή του. «Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί -και πρέπει- να γίνει η αρχή αυτού του κύκλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

AP Photo/Vadim Ghirda

Το Associated Press, σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι ο ηγέτης της αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε την Πέμπτη την απόφασή του να παραιτηθεί μετά από μια συντριπτική εκλογική ήττα.

«Ο Τσίπρας, 48 ετών, διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2015 έως το 2019 κατά τη διάρκεια πολιτικά ταραγμένων ετών, καθώς η χώρα αγωνιζόταν να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να τερματίσει μια σειρά διεθνών προγραμμάτων διάσωσης» συνεχίζει και προσθέτει ότι «στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, το αριστερό κόμμα του Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε λίγο κάτω από το 18% των ψήφων, ενώ η Νέα Δημοκρατία που νίκησε ξεπέρασε το 40%. Ο Τσίπρας αναμένεται να παραμείνει στην ηγεσία μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχός του από τα μέλη του κόμματος».

AP Photo/Petros Giannakouris

Το Γαλλικό Πρακτορείο τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του μετά τη συντριπτική ήττα στις κάλπες, ενσάρκωσε κάποτε την περιφρονητική στάση της Ελλάδας κατά της λιτότητας απέναντι στους διεθνείς πιστωτές της, πριν από μια στροφή 180 μοιρών που δυσαρέστησε τους υποστηρικτές του. Στη δίνη της κρίσης χρέους της Ελλάδας το 2015, ο 40χρονος τότε μηχανικός είχε κατακτήσει την εξουσία με την υπόσχεση να καταργήσει τους όρους των πιστωτών που είχαν επιφέρει μαζικές απολύσεις και μεγάλες περικοπές μισθών στους Έλληνες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More