Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πεζοπορική ομάδα του SWEN στις βουνοπλαγιές του Πάρνωνα

Η πεζοπορική ομάδα του SWEN την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιεί απόδραση στις πυκνόφυτες βουνοπλαγιές του Πάρνωνα και πεζοπορεί σε μια από τις πιο όμορφες διαδρομές του δικτύου μονοπατιών «Caryatides Trails».

Το ταξίδι ξεκινά από την Αθήνα με προορισμό τo ορεινό χωριό Καρυές, που είναι χτισμένο στην βορειοανατολική πλευρά της Λακωνίας σε υψόμετρο 950 μέτρων. Οι Καρύες, με ιστορία πάνω από 3.000 χρόνια, είναι η γενέτειρα των Καρυάτιδων, των λυγερόκορμων κορασίδων που ενέπνευσαν τα γλυπτά που κοσμούν το Ερέχθειο της Ακρόπολης των Αθηνών.

Η διαδρομή, κατάλληλη για όλους τους πεζοπόρους, διασχίζει ένα από τα πιο όμορφα και πιο πυκνά τμήματα του δρυοδάσους των Καρυών, ενώ παράλληλα διασταυρώνεται με τα γάργαρα νερά ποικίλων ρεματιών & ποταμών.

Βελανιδιές, καστανιές, καρυδιές, έλατα, πλατάνια, μαυρόπευκα, κυκλάμινα και διάφορα είδη μανιταριών συνοδεύουν την περιπλάνηση μας μέσα στο δάσος.

Το μονοπάτι, όμως, ίσως οφείλει το όνομα του στην περίφημη γιγάντια και αγέρωχη βελανιδιά του Αη Θανάση, που είναι σύμφωνα με την παράδοση η μητέρα όλων των βελανιδιών που σκεπάζουν σήμερα τον Πάρνωνα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More