Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα – Άδειασαν οι πόλεις

Σε καμίνι έχει μετατραπεί η χώρα από την επέλαση του καύσωνα, που δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας. Η θερμική εισβολή από το δεύτερο στη σειρά κύμα καύσωνα, κορυφώνεται σήμερα, Κυριακή, με τις συνθήκες να είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Στο λιμάνι του Πειραιά, τα πλοία αναχωρούν με 100% πληρότητα καθώς οι κάτοικοι της πρωτεύουσας προτίμησαν να φύγουν από την πόλη.

Στο κέντρο της Αθήνας η κατάσταση είναι ασφυκτική. Στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αλλαγή φρουράς. Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, εκατοντάδες τουρίστες βρέθηκαν στο σημείο και παρακολούθησαν τους Εύζωνές μας.

Στη Λάρισα ο υδράργυρος χτύπησε «κόκκινο». Η πόλη είναι άδεια καθώς δεν κυκλοφορεί σχεδόν κανένας.

Οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες, που καταγράφηκαν μέχρι τις τρεις το μεσημέρι της Κυριακής σημειώθηκαν στη Σπάρτη 39,6, στη Λίνδο 39,5, στην Ανάβυσσο 39,1, στην Ωλένη Ηλείας 38,4, στο Κρανίδι 38,4, στο Ψυχικό Αθηνών 37,9, στο Χαροκόπειο Καλλιθέα 37,8 και στο Τατόι 37,7.

Αποπνικτική η κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς αναζήτησαν δροσιά στις κοντινές παραλίες.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη προστασία των περιαστικών δασών. Οι ειδικοί κάνουν έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε πάρκα και άλση και να είναι σε επαγρύπνηση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More