Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Πρέμιερ Λιγκ αποτίει φόρο τιμής στη βασίλισσα με ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση εθνικού ύμνου και χειροκρότημα στο 70΄ κάθε αγώνα

Οι σύλλογοι της Premier League θα παίξουν τον εθνικό ύμνο και θα τηρήσουν ενός λεπτού σιγή πριν από όλους τους αγώνες αυτό το Σαββατοκύριακο για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Οι πρόεδροι των συλλόγων έχουν επίσης πει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να φορέσουν κοστούμια και να οδηγήσουν τις ομάδες τους στο γήπεδο, και θα υπάρξει επίσης ένα χειροκρότημα ενός λεπτού μόλις συμπληρωθεί το 70ο λεπτό κάθε αγώνα για να σηματοδοτήσει τη διάρκεια στα χρόνια της βασιλείας της Βασίλισσας.

Οι μεγάλες οθόνες και οι διαφημιστικοί πίνακες γύρω από τα γήπεδα θα εμφανίζουν εικόνες αφιερωμένες στην Βασίλισσα και όχι γνωστά μηνύματα.

Επτά αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ θα διεξαχθούν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή αφού το πρόγραμμα του περασμένου Σαββατοκύριακου ακυρώθηκε μετά τον θάνατο της Βασίλισσας.

Οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας και της Πρέμιερ Λιγκ ισχυρίστηκαν ότι το ποδόσφαιρο θεώρησε σωστό να είναι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πένθος για την μονάρχη, το οποίο περιελάμβανε τη διακοπή όλου του ποδοσφαίρου, δεδομένου ότι η Βασίλισσα ήταν ο προστάτης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι ο πρόεδρός της. Ωστόσο, αυτή η απόφαση επικρίθηκε ευρέως, ειδικά δεδομένου ότι τα περισσότερα άλλα αθλήματα, όπως το κρίκετ και το γκολφ, διεξήχθησαν κανονικά.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε από την Πρέμιερ Λιγκ, η οποία είπε: «Όλοι οι αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ μεταξύ της Παρασκευής 16 και της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου θα δώσουν την ευκαιρία στη Λίγκα, τους συλλόγους και τους οπαδούς να συγκεντρωθούν για να αποτίσουν φόρο τιμής στην Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, τιμώντας την εξαιρετική ζωή και προσφορά στο έθνος και τον κόσμο.

«Οι θαυμαστές θα κληθούν να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή, το οποίο θα ακολουθήσει ο εθνικός ύμνος, God Save The King. Οι μεγάλες οθόνες και οι περιμετρικοί πίνακες LED θα εμφανίζουν εικόνες φόρου τιμής στην Αυτή Μεγαλειότητα και οι σημαίες στους χώρους θα κυματίζουν μεσίστιες. Όταν το ρολόι γυρίσει στα 70 λεπτά, οι φίλαθλοι θα κληθούν να χειροκροτήσουν την 70χρονη βασιλεία της Βασίλισσας».

Ένας εκπρόσωπος της Πρέμιερ Λιγκ επιβεβαίωσε ότι οι προπονητές που φορούσαν κοστούμια «ήταν πρόταση και όχι οδηγία».

Το ταξίδι της Λίβερπουλ στην Τσέλσι και η επίσκεψη της Λιντς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή αναβλήθηκαν λόγω ελλείψεων της αστυνομίας στη συγκέντρωση για την κηδεία της Βασίλισσας τη Δευτέρα.

Η εντός έδρας αναμέτρηση της Μπράιτον με την Κρίσταλ Πάλας είχε ήδη αναβληθεί λόγω των απεργιών των σιδηροδρόμων που ακυρώθηκαν.

Η αναμέτρηση της Άρσεναλ για το Γιουρόπα Λιγκ εντός έδρας με την PSV Αϊντχόφεν αναβλήθηκε για τις 20 Οκτωβρίου, ενώ αναβλήθηκε και ο αγώνας της στην Πρέμιερ Λιγκ το προηγούμενο βράδυ εντός έδρας με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πηγή: The Guardian
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More