Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πρώτη «πλατινένια» αναγνώριση για την Ελληνοαυστραλή μουσικοσυνθέτη Vassy

Η Ελληνοαυστραλή μουσικοσυνθέτης και ερμηνεύτρια, Βασιλική Καραγιώργου, γνωστή στο ευρύ κοινό ως «Vassy», έλαβε την πρώτη της Πλατινένια Πλακέτα Μουσικοσυνθέτη (Song Writers Platinum Plaque) από την Εθνική Ένωση Εκδοτών Μουσικής (National Music Publishers’ Association) για την επιτυχία του τραγουδιού της «Bad», το οποίο κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2014, σε συνεργασία με τον Γάλλο παραγωγό David Guetta και το μουσικό συγκρότημα Showtek (Wouter & Sjoerd Janssen).

Η Vassy, η οποία μεγάλωσε στο Ντάργουιν, με γονείς από τα Γρεβενά και την Κοζάνη, βρέθηκε το 2020 στον κατάλογο «The 1.000.000.000 List» – ο οποίος προσμετρά τον αριθμό των ακροάσεων (streams) από όλες τις κύριες υπηρεσίες παροχής, όπως Spotify, Apple Music, YouTube, Vevo, Amazon, Google Play – για τις 1.000.000.000 ακροάσεις του τραγουδιού «Bad», ενώ το 2022 το τραγούδι ξεπέρασε τα δύο δισεκατομμύρια streams.

Σε ανάρτηση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και σε δήλωσή της που απέστειλε στον «Νέο Κόσμο», η Vassy εξέφρασε την χαρά και την τιμή που ένιωσε για το βραβείο που έλαβε, γράφοντας:

«Έχω λάβει και άλλες πλακέτες στο παρελθόν, αλλά το να λάβω αυτό το ‘κόσμημα’ είναι σπάνιο!!!»

Στη δήλωσή της, πρόσθεσε, ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την ίδια αυτή η αναγνώριση, η οποία, όπως είπε, συνέπεσε, εντελώς τυχαία, με την κυκλοφορία του νέου της δίσκου με τίτλο LP «Supreme».

Η Vassy, δήλωσε επίσης, ότι η διαδικασία δημιουργίας του δίσκου των επτά κομματιών, αποτέλεσε για την ίδια «μια ευκαιρία» για να επιστρέψει στις μουσικές της ρίζες «δημιουργώντας μια συγχώνευση ιδιόρρυθμων εκλεκτών τραγουδιών», αναμειγνύοντας μια ποικιλία ειδών μουσικής, από reggaetón ρυθμούς μέχρι συγκινητικές μπαλάντες, τα οποία αναδεικνύουν τόσο τις δυναμικές φωνητικές της ικανότητες όσο και το ταλέντο της στη σύνθεση τραγουδιών.

«Ήταν πραγματικά διασκεδαστική η εμπειρία συνεργασίας γι’ αυτό το δίσκο με τον παραγωγό Tim Myers (ο οποίος έχει συνεργαστεί με το συγκρότημα One Republic) και την εταιρεία Label Position Music», δήλωσε η ομογενής καλλιτέχνης.

Πέρυσι έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο Electronic Dance Music Awards (EDMA) στην κατηγορία «Icon», σε μια πολυτελή τελετή στο Miami Beach στις 24 Μαρτίου.

Επιπλέον, κέρδισε το διεθνούς φήμης βραβείο της International Dance Music Award (IDMA) ως «Best Featured Vocalist Performance», ενώ υπενθυμίζεται ότι η Ελληνοαυστραλή καλλιτέχνης έχει κερδίσει και το «APRA Professional Development Award» το 2004, στην κατηγορία δημοφιλή/σύγχρονα.

Επίσης, η ομογενής σταρ έχει κατακτήσει έξι Νο 1 στο Billboard’s Dance Club Songs chart, με τραγούδια όπως τα «We Are Young», «Lost» με Afrojack, «Concrete Heart» με Disco Fries και «Nothing to Lose» με συμπαραγωγή του Tiësto.

Τα τραγούδια της έχουν ακουστεί σε ταινίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων το Frozen της Disney.

Οι θαυμαστές της Vassy θα έχουν την ευκαιρία να τη δουν τον Μάιο, στο επερχόμενο μουσικό φεστιβάλ BASSINTHEGRASS στο Ντάργουιν.

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More