Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η πρώτη συνάντηση Τζιτζικώστα-Αγγελούδη – Συμφώνησαν για εμβληματικά έργα στη Θεσσαλονίκη

Οι προτεραιότητες σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμου Θεσσαλονίκης μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές βρέθηκαν μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχαν πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.

Η συνάντηση δεν ήταν απλώς εθιμοτυπική αλλά ο Στ. Αγγελούδης μπήκε στον πυρήνα των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο δήμος και ζήτησε τη βοήθεια της περιφέρειας.

Οι δύο αυτοδιοικητικοί παράγοντες συζήτησαν για περίπου μία ώρα, τέθηκαν όλα τα ζητήματα και όπως τόνισαν σε δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση, συμφώνησαν σε 4+3 εμβληματικά έργα για τη Θεσσαλονίκη. Πρώτον την αναβάθμιση της πλατείας Αριστοτέλους, της πλατείας Βαρδαρίου και της πλατείας Διοικητηρίου καθώς επίσης και την επέκταση του ντεκ στην παλιά παραλία.

Ως προς τα έργα, για τα οποία θα αναζητηθεί χρηματοδότηση, συμφωνήθηκε η ανάπλαση της Άνω Πόλης, η επέκταση του πεζόδρομου της Αγίας Σοφίας και η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας.

Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Λιάμης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More