Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ρεάλ καινοτομεί με μηχανικό τείχος στις προπονήσεις που κάνει άλματα! (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης δημοσίευσε πλάνα της νέας τεχνολογίας που έχει εφαρμόσει η ισπανική ομάδα στο προπονητικό της γήπεδο για να βοηθήσει στη βελτίωση των δυνατοτήτων των παικτών στα ελεύθερα χτυπήματα.

Οι σύλλογοι σε όλα τα επίπεδα έχουν μακροχρόνια χρησιμοποιημένες κούκλες για να μιμούνται αμυντικά τείχη για να εξασκούν τα ελεύθερα χτυπήματά τους, αλλά οι “Los Blancos” το έχουν πάει σε ένα νέο επίπεδο.
Ενώ οι συνηθισμένες κούκλες είναι χρήσιμες και αναμφίβολα βοήθησαν τους παίκτες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους, έχουν τους περιορισμούς τους.

Και η νέα τεχνολογία της Ρεάλ Μαδρίτης τους επέτρεψε να μιμηθούν το συγκεκριμένο ύψος ενός παίκτη με τις νέες κούκλες τους, ακόμη και να μιμηθούν το αποτέλεσμα του άλματος, παρόμοιο με το πώς θα αντιδρούσε ένα ανθρώπινο τείχος σε ένα παιχνίδι.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από την ισπανική πλευρά δείχνει τους Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος και άλλους αστέρες της πρώτης ομάδας να εξασκούν τα χτυπήματα φάουλ ενάντια στις μηχανικές κούκλες και έναν τερματοφύλακα. Οι μηχανικές κούκλες φαίνονται να πηδούν μετά την εκτέλεση των ελεύθερων λακτισμάτων, όπως σε ένα κανονικό παιχνίδι!

Το μηχανικό τείχος χειρίζεται από έναν πίνακα ελέγχου σε ένα tablet, με τον χειριστή να μπορεί να επιλέξει διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε φιγούρα στον τοίχο, συμπεριλαμβανομένου του αν θα πηδήξουν και του πόσο ψηλά ανεβαίνουν.

Υπάρχουν έξι μηχανικές κούκλες, μπορούν να περιστραφούν μέσα και έξω, με το βίντεο να δείχνει τον Μόντριτς να κάνει ένα ελεύθερο λάκτισμα ενώ χτυπάει έναν τοίχο με «πέντε άτομα».

Η δουλειά στο προπόνηση με τη νέα τεχνολογία αποδίδει καρπούς καθώς η Μαδρίτη έχει πετύχει δύο γκολ από ελεύθερα χτυπήματα μέχρι στιγμής στα τρία πρώτα παιχνίδια της LaLiga.

Ο Ντέιβιντ Αλάμπα σκόραρε από σετ κόντρα στην Αλμερία, ενώ ο Καρίμ Μπενζεμά σημείωσε ένα στη νίκη της Κυριακής με 3-1 επί της Εσπανιόλ.

Οι Los Blancos βρίσκονται στην κορυφή της LaLiga μετά από τρεις αγώνες μετά από ένα τέλειο ξεκίνημα.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More