Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η “Ρόζα Εσκενάζυ” για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Σοφούλη

Για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει στο Θέατρο Σοφούλη η παράσταση «Ρόζα Εσκενάζυ – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου», ένα έργο του Παναγιώτη Μέντη, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου.

Η «Ρόζα η ναζιάρα με τα σγουρά μαλλιά», γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη, εβραϊκής καταγωγής, μετακόμισε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη, όπου και άρχισε την καριέρα της. Βίωσε τις πιο σημαντικές δεκαετίες της ιστορίας της Ελλάδας και πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέσα από πολέμους, κατοχή, δικτατορία. Η ζωή της ήταν παραβατική και απρόβλεπτη αλλά γεμάτη με φως, ενώ ήξερε να ξεσηκώνει τα πλήθη με τα σκέρτσα και τα νάζια της.

Τη Ρόζα του …τώρα, υποδύεται η Παυλίνα Χαρέλα σε έναν καθηλωτικό μονόλογο, ενώ η Ρόζα του τότε, εμφανίζεται επί σκηνής μέσω της Αποστολίας Γκούτη που ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης.

«Τρομοκρατήθηκα στην ιδέα να κάνω έναν μονόλογο για τη ζωή της συγκεκριμένης γυναίκας, καθώς είναι ένα πολύ δύσκολο είδος, που ξέρεις ότι δεν έχεις να κρατηθείς από πουθενά. Ταυτόχρονα όμως είναι πάρα πολύ ωραίο, γιατί επικοινωνείς αποκλειστικά με τον κόσμο», δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Παυλίνα Χαρέλα, περιγράφοντας τις αντιδράσεις του κοινού που έζησε την περσινή σεζόν, τα μάτια που ήταν καρφωμένα πάνω της και τα κεφάλια που έγνεφαν συγκαταβατικά σε αυτά που έλεγε η Ρόζα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More