Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ρόμα ανάγκασε τη Μίλαν σε… αυτοχειρία!

 

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι βρισκόταν… αγκαλιά με τη νίκη στο ντέρμπι, αλλά οι “τζιαλορόσι” κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, παίρνοντας σπουδαίο αποτέλεσμα στο “Σαν Σίρο”.

Η Μίλαν έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της, καθώς βρισκόταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ κόντρα στη Ρόμα και κατάφερε να εξαλείψει το προβάδισμά της μέσα σε λίγα λεπτά. Έτσι, οι “ροσονέρι” έμειναν στο -7 από την πρωτοπόρο Νάπολι, ενώ η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ανέβηκε στους 31 βαθμούς και παρέμεινε στην έκτη θέση της βαθμολογίας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μίλαν μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό της από την αρχή του παιχνιδιού, με τους παίκτες του Μουρίνιο, να κάνουν ορισμένα δυνατά μαρκαρίσματα στα πρώτα λεπτά. Πρώτη σημαντική στιγμή για το ντέρμπι ήρθε στο 22′, με τον Ζιρού να αστοχεί από κοντινή κεφαλιά. Δύο λεπτά αργότερα ατομική ενέργεια του Λεάο, έδιωξε σε κόρνερ ο Πατρίτσιο. Από το κόρνερ η Μίλαν πήρε το προβάδισμα. Ο Τονάλι εκτέλεσε, ο Καλούλου βρέθηκε σε καλή θέση εντός περιοχής και νίκησε τους πάντες στον αέρα για το 1:0 των “ροσονέρι”. Η πρώτη σημαντική απειλή της Ρόμα, ήρθε στο 42′, με τον Ζαλέφσκι να κάνει ατομική ενέργεια και να δοκιμάζει σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη το παιχνίδι δεν είχε το γρήγορο ρυθμό του πρώτου μέρους, με την Μίλαν να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και τη Ρόμα να αργεί να ανεβάσει ψηλά τις γραμμές της. Στο 52′ ο Ερναντές δοκίμασε δυνατό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Πατρίσιο. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν να βγουν στην επίθεση και η Μίλαν το εκμεταλλεύτηκε αυτό στο 77′, με τον Λεάο να κάνει εξαιρετική ενέργεια, να φτάνει στην περιοχή και να σερβίρει το 2:0 στον Πόμπεγκα, που είχε περάσει πριν λίγο στο γήπεδο ως αλλαγή. Στο 87′, οι “τζιαλορόσι” κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ με γκολ του Ιμπάνιες, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Έιμπραχαμ έκανε το 2:2 και χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

ΓΚΟΛ: 30′ Καλούλου, 77′ Πόμπεγκα / 87′ Ιμπάνιες, 90+3′ Έιμπραχαμ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 26′ Λεάο, 62′ Μπενασέρ, 68′ Τομόρι, 72′ Τονάλι / 9′ Τσέλικ, 9′ Κριστάντε, 30′ Ζαλέφσκι, 45+1′ Τζανιόλο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια, Καλούλου, Τομόρι, Ερναντές, Τονάλι, Μπενασέρ (74′ Βρανξ), Λεάο, Ντίαθ (70′ Πόμπεγκα), Σαλεμάκερς, Ζιρού.

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Τσέλικ, Κριστάντε (65′ Μάτιτς), Πελεγκρίνι, Ζαλέφσκι, Τζανιόλο (65′ Ταχίροβιτς), Ντιμπάλα, Έιμπραχαμ.//

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More