Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Σάμος τίμησε την επέτειο του “ΟΧΙ”

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος του “ΟΧΙ” στην πόλη της Σάμου. Το πρωί εψάλη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, ενώ ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων στην Πλατεία Πυθαγόρα από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του τόπου.

Στη συνέχεια μαθητές δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων καθώς και τα στρατιωτικά τμήματα και οι Εθνοφύλακες παρέλασαν στην παραλιακή Λεωφόρο αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου. Εξάλλου για άλλη μια χρονιά οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σάμου παρέλασαν φορώντας στο δεξί τους χέρι μαύρη κορδέλα στη μνήμη των μαθητών του σχολείου τους Άρη και Κλαίρης οι οποίοι βρήκαν τραγικό θανατο κατά τη διάρκεια του σεισμού τον Οκτώβριο του 2020.

“Παρέλασαν τα παιδιά μας, ο στρατός μας και μας έκαναν υπερήφανους. Για αυτό λοιπόν το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι η στρατηγός Παναγία μας να ευλογεί όλους μας, να μας ενισχύει και να μας ενδυναμώνει. Να μας δίνει δύναμη και κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας και κυρίως να βρούμε και να λέμε και εμείς ένα όχι σε όλες αυτές τις αλλοιώσεις που γίνονται στην πατρίδα μας και πρέπει να σταθούμε ψηλά για να μπορούμε έτσι ατενίζοντας το Θεό και αγαπώντας την πατρίδα μας να πορευόμαστε” δήλωσε αμέσως μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων ο Μητροπολίτης Σάμου κ Ευσέβιος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More