Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Σιμόν Μπάιλς έκανε ιστορικό άλμα στην επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας

Η Σιμόν Μπάιλς έγραψε ιστορία στην επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής στην Αμβέρσα, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που προσγειώθηκε σε διπλό άλμα με λόγχη Yurchenko.

Η κίνηση αυτή – που πλέον μετονομάστηκε σε Biles II – βοήθησε την 26χρονη Αμερικανίδα να κατακτήσει την πρώτη θέση στον προκριματικό όλων των αγωνισμάτων.

Η Μπάιλς αγωνιζόταν διεθνώς για πρώτη φορά από τότε που έκανε ένα διετές διάλειμμα από το άθλημα για να ασχοληθεί με την ψυχική της υγεία.

Επέστρεψε θριαμβευτικά τον Αύγουστο, κερδίζοντας το US Classic.

Η Μπάιλς βαθμολογήθηκε με 15,266 για την προσγείωση του διπλού ακροβατικού Yurchenko, το οποίο αξιολογείται ως το πιο δύσκολο άλμα στον κώδικα βαθμολόγησης των γυναικών.

Συνολικά βαθμολογήθηκε με 58,865 στο all-around, με αποτέλεσμα το άλμα να ονομαστεί Biles II, αφού ένα διαφορετικό, αρχικό άλμα πήρε το όνομά της το 2018.

Με 25 παγκόσμια μετάλλια, τα περισσότερα από κάθε άλλη αθλήτρια στην ιστορία, και επτά Ολυμπιακά μετάλλια, η Μπάιλς είναι η γηραιότερη Αμερικανίδα που έχει αγωνιστεί στους παγκόσμιους αγώνες. Τώρα έχει πέντε δεξιότητες που έχουν πάρει το όνομά της – δύο στις ασκήσεις εδάφους, δύο στο άλμα και μία στη δοκό ισορροπίας.

Οι προσπάθειες της Μπάιλς, οι οποίες έρχονται 10 χρόνια μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην ίδια πόλη, βοήθησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να βρεθούν στην κορυφή του προκριματικού πίνακα των γυναικών.

Δεν είχε αγωνιστεί διεθνώς από τότε που απέσυρε πέντε από τους έξι τελικούς της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Η Μπάιλς εξήγησε αργότερα ότι υπέφερε από το “twisties” – ένα νοητικό μπλοκάρισμα όπου οι γυμναστές μπορεί να χάσουν την αίσθηση του χώρου στον αέρα.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι άνδρες της Μεγάλης Βρετανίας τερμάτισαν τρίτοι στον προκριματικό με τους Max Whitlock, Harry Hepworth, Jake Jarman, James Hall και Courtney Tulloch να συνδυάζουν 254,193 βαθμούς και να εξασφαλίζουν τη θέση τους στον τελικό της Τρίτης.

Η ομάδα των γυναικών, αποτελούμενη από τις Jessica Gadirova, Ondine Achampong, Alice Kinsella, Georgia-Mae Fenton και Ruby Evans είναι αυτή τη στιγμή δεύτερη με 166,130 βαθμούς, με τον προκριματικό να ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.

Ο τελικός της γυναικείας ομάδας θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More