Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η «σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» είναι η πρόθεση της Ρωσίας να «αναπτύξει» πυρηνικά όπλα στο διάστημα

Ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών της αμερικανικής βουλής εξέδωσε σήμερα μια αινιγματική ανακοίνωση περί «σοβαρής απειλής για την εθνική ασφάλεια», η οποία σύμφωνα με πηγές σχετίζεται με τη Ρωσία. Ο Μάικ Τέρνερ κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει διαβαθμισμένες πληροφορίες που αφορούν το ζήτημα ώστε να εξετασθεί το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της.

Η «απειλή» αυτή φαίνεται να είναι πυρηνικά όπλα τα οποία η Ρωσία θέλει να στείλει στο διάστημα, αποκάλυψαν πηγές σύμφωνα με το Reuters.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν το Κογκρέσο και τους ευρωπαίους συμμάχους για νέες πληροφορίες σχετικά με Ρωσικές πυρηνικές δυνατότητες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια διεθνή απειλή, είπε μια πηγή που ενημερώθηκε για το θέμα την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα των New York Times.

Οι νέες δυνατότητες δεν αποτελούν επείγουσα απειλή για την Ηνωμένες Πολιτείες, είπε η πηγή. Η νέα απειλή σχετίζεται στις ρωσικές προσπάθειες να αναπτύξει ένα διαστημικό όπλο, η πηγή είπε, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

ΠΗΓΗ: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More