Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η συγκίνηση του Νίκου Κατσαρού για τον Διακογιάννη: “Ταξίδευες μαζί του στην περιγραφή των αγώνων” (video)

Ο αείμνηστος πια Γιάννης Διακογιάννης άφησε εποχή στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, ήταν η πιο γνώριμη φωνή από τους δέκτες της τηλεόρασης σε όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που κάλυπτε η ΕΡΤ, η φωνή που έγινε και τραγούδι από τον Λουκιανό Κηλαηδόνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό. Για τον Γιάννη Διακογιάννη μίλησαν στο δελτίο ειδήσεων των 9 της ΕΡΤ ο συνάδελφός του και φίλος του Νίκος Κατσαρός, αλλά και ο Μίμης Δομάζος.

Μεταξύ άλλων είπε ο Νίκος Κατσαρός για τον σπουδαίο δημοσιογράφο:

“Με το Γιάννη ζήσαμε μαζί 4 Μουντιάλ, από ενάμιση μήνα ο καθένας μαζί από το πρωί έως το βράδυ, έχουμε κοιμηθεί ακόμα και στο ίδιο δωμάτιο μαζί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες, μαζί σε τελικούς ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, μαζί σε μεγάλες μεταδόσεις στίβου μαζί στην τελευταία σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 που ξαναγύρισα στην Γερμανία. Τα αθλητικά για να κάνουμε τη μετάδοση. Οπότε τι να πρωτοθυμηθώ; Είναι πάρα πολλά τα πράγματα.
Ο Γιάννης δεν ήταν αθλητικός συντάκτης μόνο, ήταν πολυμερής. Δεν ήταν μονοδιάστατος όταν περιέγραφε. Ας το πω σε εισαγωγικά. Κατηγορούν εμάς τους αθλητικούς συντάκτες ότι ξέρουμε μόνο από αθλητικά. Μόνο εγώ πάντως ο Γιάννης ήταν εξαίρεση. Του άρεσε η λογοτεχνία. Του άρεσε ο,τιδήποτε έξω. Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Υπάρχει ένα περιστατικό. Δεν ξέρω αν θέλετε να σας το πω. Το 1990 στη Ρώμη γινόταν ο τελικός Κυριακή. Εγώ το Σάββατο είχα πάει στο Μπάρι να μεταδώσω τον αγώνα, τον μικρό τελικό μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας. Αν όλα πάνε καλά, μπαίνω στο ξενοδοχείο, ανοίγω την τηλεόραση και βλέπω ότι τραγουδούσαν οι τρεις τενόροι, ο Καρέρα, ο Ντομίνγκο και ο Παβαρότι. Και επειδή ήξερα ότι του άρεσαν του Γιάννη, παίρνω τηλέφωνο στο εξοχικό του Γιάννη για να το δει.

Ο “στρατηγός” Μίμης Δομάζος μεταξύ άλλων εξήρε την Παιδεία του Γιάννη Διακογιάννη, ενώ είπε ότι η καλύτερη κια πιο χαρακτηριστική του μετάδοση σε αγώνα ήταν το γκολ του Καμάρα, στην ιστορική νίκη με 3-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο το 1971, στην πορεία προς το Γουέμπλεϊ.

“Ήταν σταρ. Θέλω ακόμη να πω ότι όταν έκανε κριτική στο ράδιο που μίλαγε μ αυτή τη βελούδινη φωνή την ωραία και χρωματίζεται κάθε φάση σε κάθε αγώνα. Πολλές φορές όταν έκανε την κριτική του και εντάξει, εγώ έπαιζα καλά, με έβαζε πάντα πάντα πρώτο και του λέγανε, καλά ρε Γιάννη, ο φίλος σου ο Δομάζος όλο πρώτο τον βάζεις και ο Γιάννης είχε ένα παράπονο και μου έλεγε, Μίμη, μην παίξεις μια Κυριακή καλά για να γράψω κάτι και για σένα ότι δεν έπαιξα. Το λέω αυτό γιατί δεν πρόκειται να κάνω ποτέ το χατίρι.”

Δείτε εδώ τι είπαν ο Νίκος Κατσαρός και ο Μίμης Δομάζος για τον αείμνηστο Γιάννη Διακογιάννη:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More