Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η “Σύμπλευση” με εθελοντές γιατρούς σε Φούρνους και Ικαρία

Η Σύμπλευση (+πλευση) είναι μια Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έτος ίδρυσης του 2014, έχοντας για σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών. Η πραγματοποίηση του 9ου Διάπλου της, ξεκινάει από την Πέμπτη 27 Απριλίου ως την Κυριακή 7 Μαΐου. Στον νομό Σάμου θα επισκεφτεί στις:

3 Μαΐου: Θύμαινα, στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ)

3-4 Μαΐου: Φούρνοι (ΠΠΙ)

5-6 Μαΐου: Ικαρία Κέντρο Υγείας Ευδήλου. Το Σάββατο θα γίνει στο Καρκινάγρι στις 11.00 π.μ. Εργαστήρι ρομποτικής STEAM για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

   Στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Γηροκομείο) στις 18.00 θα γίνει ομιλία: «Μοναξιά, η αντιμετώπιση της, στην Τρίτη Ηλικία»

Σε κάθε ένα από αυτά τα νησιά, οι εθελοντές της Σύν(+)πλευσης με πλήρη ιατρική ομάδα, θα προσφέρουν στους κατοίκους δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, αναλύσεις αίματος, θα υλοποιήσουν έργα υποδομής με την στήριξη χορηγών, θα δωρίσουν στα σχολεία ηλεκτρονικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό και υλικά, ενώ θα πραγματοποιήσουν σειρά εκδηλώσεων (ενημέρωσης για θέματα υγείας, ψυχαγωγίας και πολιτισμού).

Η +πλευση αξιοποιεί το σύνολο των χορηγιών που προσελκύει σε έργα κοινής ωφέλειας και βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας στα νησιά, με τους εθελοντές της να καλύπτουν μόνοι τους όλα τα έξοδα που αφορούν τους ίδιους και την λειτουργία της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό, θα εγκαινιαστούν τα κάτωθι έργα υποδομής, που υλοποιούνται χάρη στη συμβολή χορηγών, με στόχο να αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων και να εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες:

Επίστρωση προαυλίου χώρου και κατασκευή πολυγηπέδου στο Δημοτικό Σχολείο Φούρνων (Stoiximan-Μικροί Ήρωες )

Αντικατάσταση κουφωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Θύμαινας (XCLUSIV SHIPBROKERS)

Σε συνεργασία με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (ΕΔΚΕ), θα ταξιδέψουν κτηνίατροι για την φροντίδα των αδέσποτων αλλά και των οικόσιτων ζώων των νησιών.

Η αποστολή έχει αδειοδοτηθεί από τη 2η ΔΥΠΕ και θα προσφέρει υπηρεσίες στα εξής πεδία:

Αγγειοχειρουργική

Αιματολογικές / Βιοχημικές Εξετάσεις

Ακτινολογία – υπέρηχοι

Αναισθησιολογία

Γενική Ιατρική

Γενική Χειρουργική

Γυναικολογία (τεστ ΠΑΠ)

Δερματολογία – Αισθητική

Διατροφολογία

Καρδιολογία (TRIPLEX, Καρδιογράφημα)

Μαστολογία

Νευρολογία

Νευροχειρουργική

Οδοντιατρική – Οδοντοτεχνική – Ορθοδοντική

Ορθοπεδική (μέτρηση οστικής πυκνότητας) – Φυσιοθεραπεία

Οφθαλμολογία – Παιδοοφθαλμολογία

Παθολογία

Παιδιατρική

Ψυχιατρική – Ψυχολογία

ΩΡΛ – Ακοολογία

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More