Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Τρίπολη τιμά την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς – Λαμπρές εκδηλώσεις

Η Άλωση της Τριπολιτσάς, τον Σεπτέμβριο του 1821, έθεσε τα θεμέλια για την ελευθερία των Ελλήνων.

Η Άλωση του πανίσχυρου διοικητικού κέντρου του Μοριά, απ’ τους Έλληνες αγωνιστές, βοηθά την Επανάσταση και την σταδιακή απελευθέρωση του γένους.

Η Τρίπολη, με αφορμή το σπουδαίο αυτό στρατιωτικό γεγονός, τιμά τη μεγάλη ημέρα, με διάφορες εκδηλώσεις.

Συγχρόνως, η πρωτεύουσα της Αρκαδίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στέλνει παντού το μήνυμα : Η ελευθερία κατακτιέται με αγώνα και διατηρείται με ομοψυχία, αδελφοσύνη, αλληλεγγύη και συνεργασία

Η επαναστατική σημαία που χρησιμοποιούσαν οι Κολοκοτρωναίοι

Η ανοιχτή εκδήλωση του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου 2023, στην Πλατεία ΄Αρεως, εμπεριείχε ομιλία για την αποτύπωση της Άλωσης της Τριπολιτσάς, στα ηρωικά τραγούδια της δημοτικής παράδοσης και μουσικοχορευτική παράσταση απ’ τα χορευτικά σωματεία του δήμου της Τρίπολης.

Τρίπολη : Εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς

Εκπληκτική ήταν και η παρουσία της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής με τον σπουδαίο και μοναδικό Νίκο Φιλιππίδη και τον Θεόφιλο Κολοτούρο στο τραγούδι.

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, στην πλατεία Άρεως εισήλθε η Φιλαρμονική του δήμου της Τρίπολης και σε πομπή, οι πρόσκοποι με τις δάδες στα χέρια.

Εκδηλώσεις στην Τρίπολη για την 202η επέτειο της ΄Αλωσης της Τριπολιτσάς

Με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, υψώθηκε στον ουρανό της Τρίπολης η επιβλητική – πελώρια – επαναστατική σημαία της οικογένειας των Κολοκοτρωναίων. Τη σημαία, που πρώτος, όπως λέγεται, ο Παναγιώτης Κεφάλας απ’ το Δυρράχι Μεγαλόπολης, ύψωσε στα περιβόητα τείχη της Τριπολιτσάς, στην πλευρά της Πύλης του Ναυπλίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More