Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλία και ο κίνδυνος λοιμώξεων από τα μολυσμένα νερά

Τον κώδωνα του κινδύνου για την υγειονομική κατάσταση στη Θεσσαλία, μετά την πρόσφατη θεομηνία, κρούει η βουλεύτρια ΠΑΣΟΚ Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Όπως κατέθεσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Τριτολογίες“, δεν υπάρχει συστηματικό σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι μολυσματικές ασθένειες, αφού ακόμα υπάρχουν νεκρά ζώα, τα οποία δεν έχουν περισυλλεγεί αλλά και φερτά υλικά που έχουν ανάμεσά τους υπολείμματα ζώων.

Η κα Λιακούλη τόνισε ότι το ίδιο το Συντονιστικό Όργανο Θεσσαλίας, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία ότι την τελευταία εβδομάδα διαπιστώθηκαν δύο ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, ένας θάνατος, ενώ, μέχρι στιγμής, συνολικά στον νομό, οι νοσούντες είναι 40 και 80 σε όλη τη χώρα.

Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ έθεσε μάλιστα ερώτηση στον υπουργό Υγείας για το ενδεχόμενο ενίσχυσης των δομών του ΕΣΥ στη Θεσσαλία.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, επισήμανε τον υγειονομικό κίνδυνο ύστερα από ένα τέτοιο δραματικό πλημμυρικό φαινόμενο, ενώ, όπως είπε, το νερό που φτάνει στα σπίτια, σε κάποια μικρά ορεινά χωριά, όπου έχουν καταστραφεί οι σωληνώσεις της ύδρευσης που φτάνουν μέχρι τον καταναλωτή, ακόμη δεν είναι απόλυτα ασφαλές παρά τη χλωρίωση που έγινε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More