Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Φιορεντίνα έδειξε σοβαρότητα και “πέταξε” για τους “16”

 

Οι “Βιόλα” παρουσιάστηκαν σαφώς ανώτεροι από την Σαμπντόρια που δεν απείλησε και αρκετά στο “Αρτέμιο Φράνκι” και με γκολ του Μπαράκ στο 25ο λεπτό, επικράτησαν με 1:0, σφραγίζοντας έτσι το “εισιτήριο” για τους “16” του Coppa Italia, όπου θα αντιμετωπίσουν την Τορίνο. 

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αργό ρυθμό και από τις δυο ομάδες, όμως η Σαμπντόρια βρήκε σύντομα χώρους και έγινε απειλητική. Στο 21ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια καλή ευκαιρία, όταν ο Ρινκόν έμεινε σε καλή θέση στην μικρή περιοχή, προκειμένου να ανοίξει το σκορ από κοντά, όμως δεν τα κατάφερε. Λίγο αργότερα όμως, στο 25′, η Φιορεντίνα κατάφερε να “χαμογελάσει”, καθώς ο Αντονίν Μπαράκ έκανε… ό,τι ήθελε την άμυνα των φιλοξενούμενων και κατάφερε με ένα σουτ που κατέληξε στη δεξιά πλευρά, να κάνει το 1:0 για την ομάδα του. Στο 38′ μάλιστα, οι “Βιόλα” πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Γιόβιτς, ωστόσο ακυρώθηκε ορθώς μετά από παρέμβαση του VAR για οφσάιντ. Ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σπατάλησε νέα σημαντική ευκαιρία, καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Κοντίνι και κάπως έτσι οι δυο ομάδες πέρασαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με σαφώς πιο αργό ρυθμό εκατέρωθεν. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έγιναν λίγο απειλητικοί στην αρχή του δεύτερου μέρους, όμως ο Κουαμέ αστόχησε με κακό σουτ όταν βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση απέναντι στον Κοντίνι. Η Φιορεντίνα είχε διαρκώς το “πάνω χέρι” στον έλεγχο του αγώνα και στο 56′ έχασε νέα ευκαιρία, με τον Γιόβιτς να μην στέλνει την κεφαλιά που έπιασε από κοντά στα δίχτυα της Σαμπντόρια. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να βρουν τους χώρους που ήθελα και έτσι η ομάδα του Ιταλιάνο έκανε… ό,τι ήθελε, χωρίς όμως να σκοράρει. Αυτό συνέβη και στο 89ο λεπτό, όταν ο Γκονζάλες εξασφάλισε λίγο χώρο γύρο από το πέναλτι, όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο. Έτσι, η Φιορεντίνα “κράτησε” το μηδέν και με το γκολ του Μπαράκ από το πρώτο μέρος, πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τη φάση των “16” του Coppa Italia, εκεί που θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τορίνο.

ΓΚΟΛ: 25′ Μπαράκ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32′ Άμραμπατ / 24′ Σαμπιρί, 54′, 89′ Μουρίγιο, 89′ Ρινκόν
ΚΟΚΚΙΝΗ: 89′ Μουρίγιο

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More